o-gios-moy-einai-24-eton-thelei-na-syzisei-me-tin-kopela-toy-alla-den-ton-afino-den-thelo-na-ton-apochoristo-14970
20:40

«Ο γιος μου είναι 24 ετών, θέλει να συζήσει με την κοπέλα του αλλά δεν τον αφήνω. Δεν θέλω να τον αποχωριστώ»

20:40
Χριστίνα Προφαντή

Ο αποχωρισμός του παιδιού είναι μία δύσκολη υπόθεση για τη μητέρα, αφού μπορεί όλες να θέλουν τα παιδιά τους να είναι ανεξάρτητα, αλλά όταν έρθει η ώρα, δεν μπορούν να το διαχειριστούν.

Ο γιος μου θέλει να μείνει μόνος του αλλά εγώ δεν είμαι έτοιμη να τον αποχωριστώ. Τί να κάνω; Το σημερινό θέμα της ιστορίας μας, νομίζουμε ότι θα κάνει πολλές μητέρες εκεί έξω να ταυτιστούν. Μπορεί όλες να θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ανεξάρτητα, όμως στην πράξη, δεν είμαστε έτοιμες να τα αποχωριστούμε όταν έρθει ο καιρός.

Advertisement

Η αναγνώστρια που αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την σημερινή ιστορία, φαίνεται πως αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Ο γιος της αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να φύγει από το σπίτι, όμως, εκείνη δεν είναι ακόμη έτοιμη να το αποδεχτεί. Ζητάει την συμβουλή μας.

Με τον άντρα μου είμαστε 30 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Το δεύτερο παιδί μας, ο γιoς μας, ήρθε στη ζωή μας πολλά χρόνια μετά από το πρώτο και αυτό μας έκανε να του έχουμε λίγη παραπάνω αδυναμία. Από μικρός ήταν ένα ξεχωριστό παιδί.

Advertisement

Ήταν άριστος μαθητής χωρίς εμείς να τον πιέσουμε ποτέ γι’ αυτό. Είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα, με πολλούς φίλους και κοινωνικές ευαισθησίες. Δεν του αρέσει το άδικο και από τα 18 του ονειρευόταν να γίνει ανεξάρτητος. Εξαιτίας των πεποιθήσεών του, αποφάσισε να μην σπουδάσει.

Advertisement

Αποχωρισμός του παιδιού: Από μικρή ηλικία είχε έναν σταθερό μισθό και μία ασφάλεια

Ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο με την τέχνη, αλλά όχι σε ακαδημαϊκό επίπεδο, οπότε γράφτηκε σε ένα θεατρικό εργαστήρι για να έχει ένα χόμπι και βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο μόλις ολοκλήρωσε το φανταρικό του. Οπότε από μικρή ηλικία είχε έναν σταθερό μισθό και μία ασφάλεια.

Φυσικά και είμαι περήφανη για εκείνον, ακόμη κι αν αποφάσισε να μην εκμεταλλευτεί τους καλούς του βαθμούς. Μπορεί να μην μας το είπε ποτέ αλλά πιστεύω ότι αποφάσισε να μην σπουδάσει για να μην μας επιβαρύνει οικονομικά.

Ήξερε ότι την περίοδο που τελείωνε το σχολείο τα οικονομικά μας προβλήματα ήταν πολλά και σίγουρα δε θα είχαμε χρήματα για να τον συντηρούμε στις σπουδές. Αποφάσισε λοιπόν να πιάσει γρήγορα δουλειά για να φύγει αυτό το έξοδο από το κεφάλι μας.

Advertisement

Αποχωρισμός του παιδιού: Διατηρεί δεσμό με μία μεγαλύτερη κοπέλα και φαίνεται τρελά ερωτευμένος

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διατηρεί σχέση με μία κοπέλα τρία χρόνια μεγαλύτερή του. Με αυτή την κοπέλα φαίνεται τρελά ερwτευμένος. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μου δεν την συμπάθησα χωρίς να μου έχει κάνει κάτι προσωπικό. Απλά κάτι πάνω της δεν μου αρέσει.

Αποχωρισμός του παιδιού: Έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο πέρα από εκείνη

Φυσικά δεν της το έδειξα ποτέ αν και σε εκείνον πολλές φορές μου έχουν ξεφύγει σπόντες που λίγο μετά το μετανιώνω. Απλά νομίζω ότι από την στιγμή που ήρθε στην ζωή του, ο γιος μας σταμάτησε να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο πέρα από εκείνη.

Ξαφνικά ξεκίνησε να ξενυχτάει και δεν μου αρέσει αυτό. Με τι μυαλό θα πηγαίνει στην δουλειά του αν είναι κάθε μέρα με 4 και 5 ώρες ύπνου; Επίσης, σχεδόν όλον τον μισθό του τον χαλάει για εκείνη. Δώρα, ταξίδια, καφέδες, ταβέρνες. Βέβαια σύμφωνα με τον ίδιο η ίδια πολλές φορές του κάνει παρατήρηση γι’ αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο έχει την δική της δουλειά και δεν της αρέσει που την κερνάει συνέχεια ή που της αγοράζει διαρκώς δώρα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτό ισχύει ή είναι λόγια του γιoυ μου, για να μου “χρυσώσει το χάπι” . Πριν δύο μήνες λοιπόν ξεκίνησε να μου κάνει συζήτηση για το τι θα γινόταν αν ήθελε να μετακομίσει.

Advertisement

Ο πατέρας του χάρηκε αλλά εγώ σκοτείνιασα. Του είπα ότι ακόμη είναι μικρός και ότι δεν υπάρχει λόγος από τα 24 του, να δίνει χρήματα σε λογαριασμούς και ενοίκια, ενώ θα μπορούσε να τα τρώει αποκλειστικά για δικές του ευχαριστήσεις. Ο πατέρας του βέβαια δεν συμφωνεί μαζί μου.

Θεωρεί ότι από μία ηλικία και μετά τα παιδιά πρέπει να φεύγουν από το σπίτι και να γίνονται ανεξάρτητα. Και ‘γω το πιστεύω αυτό, απλά πιστεύω ότι είναι μικρός ακόμη. Άλλωστε η μεγάλη μου κόρη έχει φύγει εδώ και χρόνια για άλλη πόλη και ο γιος μου ήταν η μόνη συντροφιά μου.

Αποχωρισμός του παιδιού: Θέλει να φύγει από το σπίτι και να μετακομίσει στην κοπέλα του

Τώρα που θα φύγει τι θα κάνω; Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν μου είπε ότι δε θα μείνει μόνος του, αλλά μαζί της, για να μοιράζονται τα έξοδα. Και ότι το σπίτι δε θα είναι σε ενοίκιο. Θα είναι δικό της. Με λίγα λόγια, θα πάρει τις βαλίτσες του και θα μείνει στο σπίτι της κοπέλας, που εκείνη έμενε εδώ και χρόνια.

Με ακόμη πιο λίγα λόγια θα σπιτωθεί. Και κάθε φορά που θα καυγαδίζουν εκείνη θα είναι σε θέση να του χτυπάει το γεγονός ότι τον φιλοξενεί. Κι αν χωρίσουν θα αναγκαστεί να φύγει και να ξαναγυρίσει πίσω. Για μένα το πιο σωστό θα ήταν να κάτσει μαζί μας.

Αποχωρισμός του παιδιού: Προτιμότερο θα ήταν να έπιαναν ένα σπίτι από την αρχή μαζί

Όμως ακόμη κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να του αλλάξουμε την γνώμη, το προτιμότερο θα ήταν να έπιαναν ένα σπίτι από την αρχή μαζί κι ας πληρώναμε κι εμείς για το ενοίκιο. Τουλάχιστον να ξέρω ότι το παιδί μου δε σπιτώθηκε από μία κοπέλα που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Αποχωρισμός του παιδιού: Δεν μου αρέσει η επιρροή που έχει στη ζωή του

Άλλωστε δεν την εμπιστεύομαι καθόλου. Πιστεύω ότι προσπαθεί να ελέγξει τον γιo μου με τους δικούς της τρόπους. Του τραβάει χρήματα και εκτός αυτού πολλές φορές συμπεριφέρεται λες και είναι η μάνα του. Δεν μου αρέσει η επιρροή που έχει στην ζωή του.

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Εγώ του μίλησα όμως είναι ανένδοτος και ο πατέρας του θεωρεί ότι προσπαθώ να τον κρατήσω για πάντα κοντά μου. Δεν προσπαθώ να τον κρατήσω για πάντα κοντά μου, όμως θέλω να ξέρω ότι εκεί που θα πάει θα είναι καλά. Έχω άδικο;

Πηγή: Daddy cool