ochto-parapona-ton-antron-poy-den-prokeitai-na-paradechtoyn-pote-stin-syzygo-toys-62715
18:11

Οχτώ παράπονα των αντρών που δεν πρόκειται να παραδεχτούν ποτέ στην σύζυγο τους

18:11
Νίκη Μουλά

Συνήθως, τα παράπονα των ανδρών δεν εξωτερικεύονται, διότι αρνούνται να παραδεχτούν πως τους ενοχλούν κάποια πράγματα και καταστάσεις μέσα στη σχέση τους.

Όπως έλεγε ένα τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ, στον νου σου να το γράψεις κι όσο για την αγάπη τους, τη δείχνουνε με πράξεις». Εκτός απ’ την αγάπη τους, όμως – που τη δείχνουν με πράξεις – οι άντρες έχουν την τάση να κρατάνε για τον εαυτό τους κι άλλα πράγματα. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που ζορίζονται και τους πιάνει το παράπονο, αλλά δεν θα το παραδέχονταν ποτέ τους.

Advertisement

Συνεπώς, υπάρχουν 8 παράπονα των συζύγων που ποτέ δεν παραδέχονται στις γυναίκες τους, θέλουν όμως αυτές να τα καταλάβουν και ν’ αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους.

Advertisement

Παράπονα των ανδρών: Νιώθουν απόρριψη

Φαινομενικά, ένας άντρας που έχει φτιάξει τη ζωή του με μια γυναίκα που αγαπιούνται, αισθάνεται αρκετά σίγουρος για να νιώσει ότι τον απορρίπτει με τη στάση της. Κι όμως, αν ο σύζυγός σας είναι νευρικός χωρίς προφανή λόγο, ίσως είναι επειδή νιώθει πως δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες σας και δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών σας.

Advertisement

Παράπονα των ανδρών: Ενοχλούνται όταν είστε μαζί κι εσείς μιλάτε στο τηλέφωνο

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ομιλητικός κάθε φορά που περνάτε χρόνο μαζί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χαλαρώνει δίπλα σας ή αδιαφορεί για το τι κάνετε εσείς. Πιθανότατα δεν θα το αναφέρει ποτέ, αλλά το να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να χαζολογείτε στα social media μπροστά του, μπορεί να τον κάνει να νιώσει ότι πλήττετε ή δεν περνάτε καλά μαζί του.

Παράπονα των ανδρών: Δεν τους αρέσει να τους υπενθυμίζετε τα λάθη τους

Κάτι που απολαμβάνουμε να κάνουμε στους άντρες είναι να τους προσγειώνουμε πού και πού, επισημαίνοντας ότι μόνο αλάνθαστοι δεν είναι. Αν και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσαρέσκειά τους, είναι φορές που ενώ δείχνουν άνετοι με όλο αυτό, από μέσα τους κυριολεκτικά βράζουν.

Παράπονα των ανδρών: Δεν θέλουν να τους χαρακτηρίζετε στερεοτυπικά

Οι περισσότεροι άντρες κάνουν πράγματα που, λίγο πολύ, ανταποκρίνονται στα στερεότυπα και είναι κάπως αναμενόμενα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι στον σύντροφό σας αρέσει να τον τσουβαλιάζει η γυναίκα της καρδιάς του με τον «σωρό» και να μην τον βλέπει ως κάτι ιδιαίτερο, έναν άντρα που ξεχωρίζει και αξίζει τον θαυμασμό της.

Advertisement

Παράπονα των ανδρών: Θέλουν περισσότερη προσοχή

Με τα χρόνια, τον ερχομό των παιδιών και καθώς συνηθίζετε ο ένας τον άλλον, είναι φυσιολογικό ο σύζυγός σας να νιώσει παραμελημένος και να προσπαθεί σιωπηλά να τραβήξει την προσοχή σας.

Παράπονα των ανδρών: Τους πειράζει να μην παίρνουν ωραία δώρα

Εντάξει, οι άντρες δεν το ‘χουν και πολύ με το να διαλέγουν δώρα για επετείους, γιορτές και μυστήρια. Γι’ αυτό ίσως, προσποιούνται ότι δεν τους νοιάζει η διαδικασία ούτε όταν πρόκειται να λάβουν εκείνοι το δώρο. Αν ο άντρας σας μοιάζει να κάνει μούτρα τελευταία, αναρωτηθείτε ποιο ήταν το τελευταίο δώρο που έλαβε και ίσως βρείτε τον λόγο.

Παράπονα των ανδρών: Θέλουν να νιώθουν ότι είναι οι κουβαλητές

Σε μια οικογένεια πρέπει να συνεισφέρουν όλοι το ίδιο, αλλά όταν έρθει ένα παιδί, είναι φυσιολογικό η μαμά να αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της φροντίδας του. Ο μπαμπάς τότε, αναλαμβάνει τον ρόλο του κουβαλητή,όχι μόνο για πρακτικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Γι’ αυτό μπορεί και να «πέσει» ψυχολογικά, αν νιώσει ότι δεν το αναγνωρίζετε.

Advertisement

Παράπονα των ανδρών: Θέλουν περισσότερη στήριξη όταν πιέζονται

Κάτω απ’ την πίεση της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις που έχει ένα σπιτικό, όλοι μπορεί να λυγίσουν κάποια στιγμή. Ακόμη και ο σύζυγός σας και ας μην το λέει ποτέ – είναι γιατί δεν θέλει να χαλάσει την εικόνα του προστάτη της οικογένειας. Κατά βάθος, ίσως να νιώθει ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη στήριξη και ενθάρρυνση από εσάς, τον άνθρωπό του.