pethera-zita-apo-ton-gio-tis-na-meinoyn-mazi-kai-na-paratisei-ti-gynaika-toy-giati-allios-tha-ton-afisei-afragko-86635
17:49

Πεθερά ζητά από τον γιο της να μείνουν μαζί και να παρατήσει τη γυναίκα του γιατί αλλιώς θα τον αφήσει άφραγκο

17:49
Newsroom

Η σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού μπορεί μερικές φορές να είναι τεταμένη, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Αυτό φαίνεται να οξύνεται όταν τα παιδιά γίνουν ενήλικες και αρχίσουν να ανεξαρτητοποιούνται. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά τους είναι σε θέση να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, και έτσι μπορεί μερικές φορές να ασκήσουν τη δύναμη που νομίζουν ότι έχουν πάνω από τα παιδιά τους για να αποκτήσουν κάποια αίσθηση ελέγχου.

Μια γυναίκα πρόσφατα μοιράστηκε στο Reddit ότι η πεθερά της προσπαθεί να ελέγξει αυτήν και τον σύζυγό της φτάνοντας σε σημείο να τους αναγκάσει να χρεοκοπήσουν … εκτός αν ο σύζυγος της γυναίκας  πάει να ζήσει με τη μητέρα του.

Advertisement

via GIPHY

Advertisement

Ο άντρας αντιμετώπιζε κάποιες οικονομικές δυσκολίες.

Η γυναίκα ξεκινά την κοινοποίηση της εξηγώντας τι συμβαίνει:

Advertisement

«Πριν με γνωρίσει ο σύζυγός μου, αγόρασε το διαμέρισμά του και ήταν στο όνομά της μητέρας του λόγω του ότι ο ίδιος είχε αυξημένα έξοδα. Εκείνη την περίοδο ήταν φορτωμένος με τις δικαστικές διαμάχες για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του γιού του από την πρώην σύζυγό του.

via GIPHY

Advertisement

Η δικαστική διαμάχη διήρκησε πολλά χρόνια

«Τράβηξε τόσο πολύ εξαιτίας των ψευδών ισχυρισμών της πρώην συζύγου του που ισχυρίζεται ότι την κακοποιηούσε και ότι είναι ψυχικά ασθενής. Εξακολουθούμε να είμαστε σε δικαστικές μάχες – δεν θα τα παρατήσουμε. Εξαιτίας αυτού έχουμε σπαταλήσει περίπου 20 χιλιάδες σε δικηγόρους και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Πληρώνει περισσότερα από ότι το στεγαστικό μας δάνειο κάθε μήνα σε δικηγόρους και απλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να συντηρήσουμε το σπίτι.

Δυστυχώς, η μητέρα του δε θα πουλήσει το διαμέρισμα.

Η πεθερά της γυναίκας αρνείται να τους επιτρέψει να πουλήσουν το διαμέρισμα, παρόλο που δε συνεισφέρει οικονομικά σε αυτό:

«Η πεθερά μου, που είναι συνιδιοκτήτρια του σπιτιού που αγόρασε ο σύζυγός μου πριν συναντηθούμε, δε θα μας αφήσει να το πουλήσουμε. Εάν δεν το πουλήσουμε, μπαίνουμε σε αποκλεισμό και χρεοκοπία, καθώς μαθηματικά δεν μπορούμε να αντέξουμε το σπίτι. Δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ για το σπίτι.»

Advertisement

Το ζευγάρι σχεδιάζει επίσης να μετακομίσει στη μητέρα της.

Για να κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα, το ζευγάρι σχεδιάζει να μετακομίσει με τη μαμά της συζύγου για να εξοικονομήσουν χρήματα:

«Ο σύζυγός μου και εγώ σκοπεύουμε να συγκατοικήσουμε μαζί με τη μαμά μου, για διάφορους λόγους. Ο ένας είναι ότι η μητέρα μου δεν είναι ένα ενοχλητικό άτομο. Ο δεύτερος είναι ότι έχει τριπλάσιο χώρο από εμάς, με 4 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια».

Η πεθερά λέει ότι ο γιος της πρέπει να συγκατοικήσει μαζί της … Χωρίς τη γυναίκα του.

«Η πεθερά μου είναι εξοργισμένη με το γεγονός ότι ο σύζυγός μου θα μετακόμιζε με τη μαμά μου και εμένα. Είναι παράξενο που δε θα με αφήσει να ζήσω μαζί τους. Δήλωσε ότι θα μας αφήσει να πουλήσουμε το σπίτι μόνο αν μετακόμιζε μονάχα ο άντρας μου μαζί της.»

Ο σύζυγος πίστευε ότι ήταν αστείο, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Ο σύζυγος της γυναίκας γέλασε και είπε ότι το σχέδιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Αλλά η πεθερά έγινε ακόμα πιο ανένδοτη:

«Όταν ο σύζυγός μου γέλασε μπροστά της και είπε «περιμένεις να ζήσω με τη μητέρα μου αντί με τη σύζυγό μου;» Εκείνη αντεπιτέθηκε λέγοντας, «μόλις κερδίσεις την επιμέλεια του γιου σου, μετακομίζεις μαζί μου και τον φέρνεις. Δεν υπάρχει λόγος η (είπε το όνομά μου) και η μητέρα της να λάβουν όλη την αγάπη του όταν εγώ, που είμαι αίμα του, αντιμετωπίζομαι σαν ξένη. Δε θέλω η μητέρα της να υποδύεται τη γιαγιά, αυτός δεν είναι ο ρόλος της και πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η θέση της.»

Είπε στον άντρα της να πει ψέματα.

Η λύση σύμφωνα με τη γυναίκα που έκανε τη δημοσίευση είναι ο σύζυγός της να δείξει ότι συμφωνεί, αλλά στη συνέχεια να μην ακολουθήσει τη συμφωνία:

«Είπα στον άντρα μου να της πει ψέματα και να της πει ότι από τη στιγμή που θα πουλήσουμε το σπίτι θα μαζέψει τα πράγματά του και θα μετακομίσει στο σπίτι της. Να μην υπογράψει κάποιο έγγραφο, αλλά να της το πει αν πρέπει. Του είπα να πει ψέματα και να την παραπλανήσει. Διαφορετικά, δε θα μας αφήσει ποτέ να το πουλήσουμε και θα μας στείλει όλους στη φτώχεια, ή θα πουλήσει και να κρατήσει το «μισό» του κέρδους, παρόλο που ποτέ δεν πλήρωσε τίποτα για το σπίτι.

via GIPHY

Έλαβε πολλές συμβουλές.

Ευτυχώς, άλλοι μέλη της ομάδας κατάλαβαν τι περνάει η γυναίκα και είχαν πολλές σκέψεις πάνω στο θέμα. Μια πρόταση που έγινε ήταν: απλώς να νοικιάσουν το διαμέρισμα.

«Νοικιάστε το!» Συμβουλεύει ένας σχολιαστής. «Ο πατέρας μου αγόρασε ένα αρχοντικό και έφτασε στο σημείο που ήθελε να το νοικιάσουμε, έτσι  και έκανα και τώρα θα το πουλήσω για πάνω από 400.000 $. Είχαμε και οι δύο δικαιοδοσία στο σπίτι αλλά ο πατέρας μου πέθανε πριν από χρόνια.»

via GIPHY

Η χρεοκοπία θα την επηρεάσει επίσης.

Η πεθερά μπορεί να μην είχε θεωρήσει ένα τεράστιο πράγμα: Εάν το ζευγάρι υποβάλλει αίτημα πτώχευσης, η πεθερά θα υποστεί επίσης τις συνέπειες. Ο σχολιαστής σημείωσε:

«Έχω να δηλώσω το εξής, ο, τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, η πεθερά θα καταστραφεί εντελώς. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε για να μην καταστραφεί είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε να πληρώνετε το δάνειο. Διαφορετικά, εκείνο που θα υποστεί η πεθερά σου είναι η κατάσχεση και η πτώχευση.

Η πεθερά είναι σίγουρα υπερβολική.

Ένα άλλο άτομο έθιξε ένα άλλο γεγονός: Η πεθερά είναι ο συνιδιοκτήτης, και αυτό είναι όλο.

«Όταν οι γονείς μου πέθαναν και οι αδερφές μου και εγώ κληρονομήσαμε το οικογενειακό σπίτι, έγινε πολύ σαφές ότι, ως συνιδιοκτήτες, εάν κάποιος συνιδιοκτήτης Α ήθελε να πουλήσει το σπίτι, οι συνιδιοκτήτες B και Γ είχαν μόνο δύο επιλογές: να πουλήσουν το σπίτι, ή οι B και Γ να αγοράσουν το μερίδιο του σπιτιού που ανήκει στον ιδιοκτήτη A και διατηρήσουν το σπίτι ως οι μοναδικοί συνιδιοκτήτες.»