amp-8220-ayto-einai-to-megalytero-lathos-poy-ekana-os-syzygos-kai-pateras-metaniono-kathe-mera-min-to-kanete-ki-eseis-amp-8221-239607
20:41

“Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ως σύζυγος και πατέρας. Μετανιώνω κάθε μέρα, μην το κάνετε κι εσείς”

20:41
Νίκη Μουλά

Ένας μετανιωμένος άνδρας, με βίντεο στο TikTok, απευθύνεται σε όλους τους άνδρες, που βρίσκονται σε έναν γάμο, προειδοποιώντας τους για το μεγαλύτερο λάθος που έκανε εκείνος με τη δική του οικογένεια.

Ειδικότερα, ο content creator, Jim Ramos, αποκάλυψε πως μια απόφασή του, τάραξε τα θεμέλια της σχέσης τους και επέμεινε πως κάθε άντρας θα πρέπει να κοιτάξει βαθιά μέσα του, να ανακαλύψει και να ξεριζώσει τις πεποιθήσεις που τον οδηγούν σε αρνητικές συμπεριφορές, τόσο για το δικό του καλό, όσο και των αγαπημένων του.

Advertisement

Ο μετανιωμένος άνδρας προσπαθεί να διορθώσει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί

Advertisement

Όπως εξομολογήθηκε ο μετανιωμένος άνδρας: «Παιδιά, θέλω να σας μιλήσω για το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στο γάμο μου και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι δεν στήριξα σωστά τη γυναίκα μου μπροστά στα παιδιά μου» και εξήγησε ότι ποτέ δεν έδωσε την καλύτερη εικόνα της συζύγου του στα παιδιά τους και την παρουσίαζε ως κάποια διαφορετική από αυτή που ήταν στην πραγματικότητα.

Advertisement

Επεσήμανε ότι από τότε που συνειδητοποίησε την προβληματική του συμπεριφορά, εργάζεται ενεργά για να τη διορθώσει και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν, θυμήθηκε ότι έλεγε απαξιωτικά και οδυνηρά σχόλια για τη σύζυγό του, τα οποία πολλοί άλλοι άνδρες πιθανώς χρησιμοποιούν χωρίς να το συνειδητοποιούν – όπως το να αναφέρονται στη σύζυγό τους ως εκείνη που βάζει πάντα περιορισμούς και να παραπονιούνται ότι είναι πάντα αναστατωμένη ή θυμωμένη για κάτι.

Advertisement

Η συμβουλή του μετανιωμένου άνδρα

Ο μετανιωμένος άνδρας επέμεινε πως «το πορτρέτο που φτιάχνετε για τους άλλους είναι σημαντικό» και συμβούλευσε τους παντρεμένους άνδρες να αρχίσουν να πλαισιώνουν τις γυναίκες τους με καλύτερο τρόπο, ομορφότερα λόγια και να χρησιμοποιούν πιο θετική γλώσσα για να τις περιγράψουν -ιδιαίτερα στα παιδιά τους- αντί να τις παρουσιάζουν ως τον τύπο ανθρώπου που πραγματικά δεν είναι, τονίζοντας «αυτή η δυναμική θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσα πολλά ζευγάρια νιώθουν μοναξιά στις σχέσεις τους».

Ο προβληματισμός του content creator για τη συμπεριφορά του στο παρελθόν απηχεί την προειδοποίηση της Burstow για τις επιζήμιες συνέπειες μιας τέτοιας «συμπαιγνίας».

Advertisement

Παραδεχόμενος τη δική του αποτυχία να παρουσιάσει τη σύζυγό του με θετικό τρόπο στα παιδιά τους, ο Ramos αναγνώρισε τον ρόλο που έπαιξε στη διαιώνιση των αρνητικών στερεοτύπων και στην υπονόμευση της αξίας της συζύγου του μέσα στην οικογενειακή δυναμική.

Απάτnσα την γυναίκα μου, είπε πως με συγχώρησε αλλά μου φέρεται πλέον σαν να μnν έχω καμiα αξiα

Ένας άπιστος άνδρας εξομολογήθηκε στη δημόσια ομάδα “Φίλοι Ψυχολογίας” πως η σύζυγός του συγχώρεσε την απιστία του, αλλά του φέρεται σαν να μην έχει καμία αξία.

Όπως υπογράμμισε ο άπιστος άνδρας: “Είμαι 7 χρόνια παντρεμένος με ένα παιδί. Πριν 2 χρόνια απάτησα τη γυναίκα μου σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Η γυναίκα μου το έμαθε κι αυτό τάραξε τη σχέση μας, όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν ήθελα να χωρίσω.

Φέρθηκα σα μ……..ας . Έχω μετανιώσει για αυτό που έκανα και δε θα το ονομάσω λάθος της στιγμής. Όταν το έκανα, ήξερα τι έκανα και το ήθελα.

Δεν είχα νιώσει παραμελημένος, αλλά και να ήμουν, η απιστία δεν είναι η λύση. Κατέστρεψα τη σχέση μου με μία γυναίκα, την οποία μάλιστα είχα κυνηγήσει, αλλά σαν μ@…ας που είμαι έδεσα το γάιδαρο μου. Μετά από πίεση και ειλικρινή μεταμέλεια, αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να σώσουμε το γάμο μας.

Δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ πόσο κακό θα της είχα κάνει στο χαρακτήρα. Όσες φορές έχω επιχειρήσει να την πλησιάσω, είναι. απόμακρη. Οχι μουτρωμένη. Αλλά με μία απάθεια. Έχουμε επαφές, δε λέω, αλλά πάντα με δική μου προσπάθεια. Δεν αντιδρά στα χάδια μου, με το να δείχνει ευχαρίστηση. Από τότε που τα βρήκαμε, δεν έχω νιώσει το χάδι της, ούτε το φιλί της. Κι αυτό είναι που με πονάει περισσότερο.

Ο άπιστος άνδρας είναι πικρά μετανιωμένος

Για να προλάβω λανθασμένα συμπεράσματα, το σεξ ήταν πάντα πολύ σημαντικό στη σχέση μας. Ζούσαμε σε ένταση. Δεν είχε καθόλου ηθικές αναστολές σε αυτόν τον τομέα και λάτρευε να με προκαλεί εκεί που δεν το περίμενα.

Αυτό μου έχει λείψει. Δε βλέπω διάθεση εκδίκησης από την πλευρά της, ούτε μαλώνουμε. ΔΕ μου κρατάει μούτρα, δεν είναι ψυχρή με αυτή την έννοια. Δεν υπάρχει δηλαδή άσχημο κλίμα στο σπίτι.

Μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι ο υδραυλικός της γειτονιάς. Σα να μην έχω καμία ιδιαίτερη αξία.

Δε θέλω να χωρίσω, προσπαθώ να τη διεκδικήσω, αλλά προφανώς έχω χάσει την αξία που είχα στα μάτια της σαν σύζυγος. Δεν αντέχω το κενό της βλέμμα, ακόμα και όταν έμαθε για την απιστία, δεν αντέδρασε όπως πολλές. Το ξέρω ότι πόνεσε, αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής και εγωίστρια για να μου το δείξει.

Όσες φορές την έχω ρωτήσει γιατί δε μου φέρεται όπως παλιά, μου λέει ότι με αγαπάει, αλλά δε με λαχταρά όπως παλιά, γιατί με θεωρεί ξαναζεσταμένο φαγητό. Είναι όμορφη, και στην ιδέα ότι μπορεί να βρει άλλον τρελαίνομαι.

Έχουμε επισκεφθεί και σύμβουλο γάμου, αλλά με ελάχιστη βελτίωση.

Η προσπάθεια του άπιστου άνδρα να ξανακερδίσει τη σύζυγό του

Θέλει χρόνο και έχω σκοπό να της τον δώσω. Ότι περνάω μου αξίζει και με το παραπάνω.

Δεν έχω σκοπό να απιστήσω ξανά, γιατί αυτό που ένιωθα μαζί της, με καμία άλλη δε μπορώ να το νιώσω.

Αυτά από ένα μ@ …….κα”.