afrata-keftedakia-ston-foyrno-pio-nostima-ki-apo-tiganita-85300
12:44

Αφράτα κεφτεδάκια στον φούρνο, πιο νόστιμα κι από τηγανιτά

12:44
Newsroom

Αφράτα κεφτεδάκια, που γίνονται πεντανόστιμα στον φούρνο και όχι στο τηγάνι. Ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα. Η βρώμη και η ντομάτα μέσα στο μίγμα, δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Υλικά για περίπου 26 κεφτεδάκια:

Advertisement

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή

5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ

1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη

1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για αφράτα κεφτεδάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.

Advertisement

Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

Advertisement

Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα

Advertisement

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Καλή σας όρεξη!

Advertisement