Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με ζύμη από γιαούρτι και μοναδική γεύση
28 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με ζύμη από γιαούρτι και μοναδική γεύση

Λαχταριστή τυρόπιτα, αλλά σίγουρα θα σκέφτεστε ποιος ανοίγει φύλλο; Ποιος μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία. Και όμως υπάρχει λύση διότι βρήκαμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Υλικά για 2-4 άτομα

1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα
2 στραγγιστά γιαούρτια
2 αβγά
ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπεράκι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

Τυρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.
Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα