akis-petretzikis-to-mystiko-gia-malakes-mprizoles-lemonates-ston-foyrno-86353
13:35

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για μαλακές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο

13:35
Newsroom

Άκης Πετρετζίκης: Θέλετε να κάνετε μια πολύ νόστιμη συνταγή για λεμονάτες μπριζόλες φούρνου, με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη; Τότε, δεν έχετε παρά να φτιάξετε τη συγκεκριμένη γευστική συνταγή, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες του διάσημου σεφ.

Αναλυτικά:

Άκης Πετρετζίκης: Υλικά συνταγής για μαλακές μπριζόλες

1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια

1-2 σκελίδες σκόρδο

1-2 κουταλιά της σούπας μέλι

1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες (4 μπριζόλες)

6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες

1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή 4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη

200 ml ζεστό νερό

πιπέρι

θυμάρι

ρίγανη

Advertisement

Άκης Πετρετζίκης: Εκτέλεση συνταγής για μαλακές μπριζόλες

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το φούρνο στον αέρα.

2. Σε ένα μούλτι ρίχνουμε ελαιόλαδο, κύβους, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια. Επίσης, ρίχνουμε σκόρδο, μέλι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Ρίχνουμε τη μαρινάδα-σάλτσα μας, μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.

4. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.

5. Σε ένα ξύλο κοπής, προετοιμάζουμε τις μπριζόλες μας.

6. Χαρακώνουμε τις μπριζόλες μας με το μαχαίρι, ώστε να ψηθούν σωστά από μέσα και από έξω.

7. Βάζουμε τις μπριζόλες μας στο ταψί. Έπειτα, ρίχνουμε ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι και τις αλείφουμε για να γεμίσουν καλά.

Advertisement

Άκης Πετρετζίκης: Η συνέχεια της εκτέλεσης

8. Προσέχουμε να ψηθεί, η μπριζόλα μας και περιμετρικά.

9. Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε τις μπριζόλες μας στο ψυγείο για να μαριναριστούν, με αλουμινόχαρτο.

10. Ακολούθως βάζουμε νερό και σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.

11. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου μία ώρα.

12. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.

13. Ανακατεύουμε τις πατάτες και το κρέας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή με μία ώρα.

14. Αφαιρούμε το ταψί μας, όταν εξατμιστεί τελείως το νερό.

15. Αυτό ήταν! Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Advertisement