Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλεια και τραγανά Πασχαλινά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλεια και τραγανά Πασχαλινά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Το χριστιανικό Πάσχα ή κοινώς «Πασχαλιά», ή ελληνοπρεπώς «Λαμπρή», είναι η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας. Το Πάσχα, εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου μη συμπεριλαμβανομένης, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Ορθόδοξη εκκλησία και κατά το Γρηγοριανό στην Ρωμαιοκαθολική. Εορτάζεται η ανάσταση του Ιησού Χριστού, η οποία πιστεύεται ότι έγινε το 33 μ.Χ. Πώς όμως προέκυψε η ονομασία Πάσχα;

Για εμάς τους Χριστιανούς η λέξη «Πάσχα» σημαίνει, το πέρασμα του Χριστού από τον θάνατο στη ζωή. Λέγεται και αλλιώς «Λαμπρή», ονομασία που προήλθε από τους αναστάσιμους κανόνες της εκκλησίας, οι οποίοι ονομάζουν «Λαμπροφόρο» την ημέρα του Πάσχα και συνιστούν στους πιστούς «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί».

Μαζί με τα τσουρέκια μια ακόμη συνταγή παραδοσιακή είναι τα πασχαλινά κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή σαλιγκαριού

Μπορείτε να τα φτιάξετε για κέρασμα αλλά και για να τα προσφέρετε στην νονά ή στις δασκάλες των παιδιών. Δημιουργήστε οικογενειακές αναμνήσεις αφήνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν στην παρασκευή τους.

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή  για πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 2 γρ. μαστίχα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
  • 320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 60 γρ. γάλα
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε όλες τις οδηγίες για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα