arnaki-sto-foyrno-2-syntages-gia-to-trapezi-tis-kyriakis-toy-pascha-poy-tha-ginei-kalytero-kai-apo-tis-soyvlas-42289
12:23

Αρνάκι στο φούρνο: 2 συνταγές για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, που θα γίνει καλύτερο και από της σούβλας

12:23
Newsroom

Συνταγές φούρνου: Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα και η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει. Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται, τι να μαγειρέψουν για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Αυτό αποτελεί εύλογο ερώτημα, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν και τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και παρουσιάζονται παρακάτω…

Συνταγές φούρνου – Εύκολη συνταγή: Αρνάκι στο φούρνο με κριθαράκι και γραβιέρα

Υλικά συνταγής:

– 2 kg μπούτι αρνί

– 1 kg κριθαράκι μέτριο

– 1/2 πακέτο σάλτσα τομάτας

– 120 gr τριμμένη γραβιέρα

– 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά

– 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή

– Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

– Ρίγανη φρέσκια

– 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Ελαιόλαδο

Advertisement

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής:

– Μαρινάρουμε το αρνί μας με τα μπαχαρικά μας και τα μυρωδικα και του κάνουμε ένα (μασάζ) αφού το περάσουμε όλο με λάδι για να μπορέσουμε να κάνουμε κρούστα.

– Το αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένο.

– Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε γάστρα και λίγα υγρά ψήνουμε για 1 και 15 λεπτά από κάθε μεριά.

– Πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το κριθαράκι με την σάλτσα τομάτας και ανακατέβουμε.

– Ψήνουμε για 14 λεπτά περίπου και τελειώνουμε με το τυρί μας.

Advertisement

Συνταγές φούρνου – Εύκολη συνταγή: Πλευρά αρνιού με baby πατάτες

Υλικά συνταγής:

– 2 kg αρνί πλευρά

– 18 τεμάχια πατάτες κομμένες κυδωνάτες

– 2 κουταλιές της σούπας μέλι

– 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

– 1 κύβο βοδινού

– Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Ελαιόλαδο

– 4 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά

– 2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής:

– Μοιράζουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σε ίσες ποσότητες.

– Μαρινάρουμε το αρνί μας με τα μισά μπαχαρικά και μυρωδικα και του κάνουμε μασάζ αφού το περάσουμε όλο με λάδι για να μπορέσουμε να κάνουμε κρούστα.

– Το αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνατες και τις μαρινάρουμε μέσα σε μέλι, μουστάρδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά.

– Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον κύβο που έχουμε διαλύσει μέσα σε 600 gr νερό ζεστό.

– Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150 με λαδόκολλα από πάνω και για 35 λεπτά στους 200-220 ξεσκέπαστο να πάρει πολύ καλό χρώμα το φαΐ μας.