Συνταγή για μελομακάρονα μελωμένα από μέσα και τραγανά απέξω που είναι χωρίς αμφιβολία τα καλύτερα για το 2025.
Αυτό που μας αρέσει στα Χριστούγεννα πέρα από το στολισμένο δέντρο και τα λαμπιόνια, είναι τα μελομακάρονα! Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της παραδοσιακής κουζίνας, που ανυπομονούμε κάθε χρόνο για να τα απολαύσουμε. Σήμερα θα σου δείξουμε την συνταγή για τα καλύτερα μελομακάρονα για το 2025 για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει, από την Σούλα Λεβέντη.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, το νερό, το κονιάκ και την κανέλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι κι αν θέλουμε επιπλέον μέλι. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.
Η συνταγή είναι της Σούλα Λεβέντη.