cookies-sokolatas-poy-lionoyn-sto-stoma-etoima-se-30-lepta-87234
15:22

Cookies σοκολάτας, που λιώνουν στο στόμα, έτοιμα σε 30 λεπτά

15:22
Newsroom

Cookies σοκολάτας, ποιος δεν τα αγαπάει; Ποιος δεν θα ήθελε να τα απολαύσει στο πρωινό του, ως γλύκισμα αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι μπισκότα, είναι μαλακά, είναι σοκολατένια και λιώνουν στο στόμα. Με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση μέσα σε λίγα λεπτά θα ενθουσιάσουν εσάς αλλά και τους δικούς σας.

Υλικά για Cookies σοκολάτας

Advertisement

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

70 γρ. κακάο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

260 γρ. κουβερτούρα (60 γρ. λιωμένη + 200 γρ. ψιλοκομμένη)

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

140 γρ. ζάχαρη καστανή

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό μέτριο

1 κρόκο μέτριου αυγού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

γάλα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής για  Cookies σοκολάτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Advertisement

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με μια ξύλινη κουτάλα, το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Advertisement

Χτυπάμε στον κάδο με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη λιωμένη κουβερτούρα. Την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη. Μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών στον κάδο.

Advertisement

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ. και πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρά το κέντρο τους ώστε να γίνουν πιο πλατιά.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί όσο ψήνονται θα ανοίγουν.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Advertisement

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.

Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γάλα.

Καλή σας απόλαυση!