Οι γιορτές είναι προ των πυλών και όλοι εφοδιαζόμαστε… κιλά μελομακάρονα.
Κι αν τελικά σου περισσέψουν, μην ανησυχείς καθόλου. Με λίγα απλά υλικά μπορείς να τα μετατρέψεις σε έναν λαχταριστό κορμό, ιδανικό για να αξιοποιήσεις τα χριστουγεννιάτικα leftovers και να απολαύσεις ένα νέο, σοκολατένιο γλυκό.
Advertisement
Η πιο νόστιμη ιδέα για τα γιορτινά leftovers
Υλικά
Advertisement
200 γρ. κουβερτούρα 55%
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια, σπασμένα
500 γρ. μελομακάρονα
Για το σερβίρισμα
Advertisement
σπασμένα μελομακάρονα
σπασμένα καρύδια
μέλι
λιωμένη κουβερτούρα 55%
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Στον πολυκόφτη χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και 200 γρ. σπασμένα μελομακάρονα και ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (10×30 εκ.) και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Τοποθετούμε στο κέντρο τα υπόλοιπα ολόκληρα μελομακάρονα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σπασμένα μελομακάρονα, καρύδια, μέλι, λιωμένη κουβερτούρα και φύλλα δυόσμου.