Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα κέικ που γίνεται στη στιγμή και θα ξεχωρίσει στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

12:18
Newsroom

Βασιλόπιτα – Εύκολο γλυκό για την Πρωτοχρονιά: Πριν την Πρωτοχρονιά, οι νοικοκυρές παίρνουν «φωτιά» για τις προετοιμασίες του τραπεζιού της Παραμονής. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μία γρήγορη, εύκολη, οικονομική και γευστική βασιλόπιτα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Αναλυτικότερα:

Βασιλόπιτα – Εύκολο γλυκό για την Πρωτοχρονιά: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Βασιλόπιτα – Εύκολο γλυκό για την Πρωτοχρονιά: Υλικά συνταγής

– 6 αυγά
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 1 ποτήρι σπορέλαιο
– 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
– 550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ
– 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
– 2 βανίλιες

Advertisement

Βασιλόπιτα – Εύκολο γλυκό για την Πρωτοχρονιά: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να ασπρίσει το μείγμα.
– Ρίχνουμε σιγά – σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ.
– Ρίχνουμε σιγά – σιγά αλεύρι, βανίλιες και ξύσμα.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί στο κάτω μέρος.
– Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί και πλάγια πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
– Στη συνέχεια αλευρώνουμε, το ταψί μας. <
– Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί.
– Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για να ψηθεί.
– Αφήνουμε το φούρνο για περίπου 50 λεπτά αναμμένο και για περίπου 10 λεπτά σβησμένο.
– Κάνουμε έλεγχο, με ξυλάκι από σουβλάκι.

Advertisement

Βασιλόπιτα – Εύκολο γλυκό για την Πρωτοχρονιά: Επιπλέον κόλπα

– Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα.
– Το αλεύρι μπορεί να ελαττωθεί στα 500 γραμμάρια.
– Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ η κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.

Advertisement
TAGS:
Advertisement