Enimerotiko.gr
Συνταγές

Εύκολο και πεντανόστιμο Μπανόφι με μπισκότα και ζαχαρούχο, έτοιμο σε 30 λεπτά

Μπανόφι: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Θέλετε να έχετε ένα εκλεκτό γλυκό στο ψυγείο σας ένα πολύ ωραίο γλυκό για εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να εκτελέσετε την παρακάτω συνταγή για μπανόφι. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Μπανόφι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Μπανόφι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 250 γραμμάρια μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
230 γραμμάρια βούτυρο (σ.σ. 110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά)
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 1 κουτί)
– 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
– 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
– Σοκολάτα σε νιφάδες

Μπανόφι: Εκτέλεση συνταγής

– Λιώνετε τα 110 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
– Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκατοστά περίπου.
– Το στρώνετε ομοιόμορφα (σ.σ. πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
– Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (σ.σ. 120 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
– Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
– Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
– Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.
– Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News