eykolo-moscharaki-lemonato-me-chylomeni-saltsa-kai-liga-ylika-idaniko-gia-archaries-24069
12:55

Εύκολο μοσχαράκι λεμονάτο, με χυλωμένη σάλτσα και λίγα υλικά, ιδανικό για αρχάριες

12:55
Newsroom

Μοσχάρι λεμονάτο: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για μοσχαράκι; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε εκείνη, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να φτιάξετε μοσχάρι λεμονάτο, με χυλωμένη σάλτσα:

Μοσχάρι λεμονάτο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Μοσχάρι λεμονάτο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι

– 1 μέτριο κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

– 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

– Ένα φύλλο δάφνη

– Λίγο ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

Advertisement

Μοσχάρι λεμονάτο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σε κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχάρι κομμένο σε μερίδες.

– Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρνάμε και από την άλλη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε φετάκια.

– Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

– Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το δαφνόφυλλο.

– Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι, μία με μιάμιση ώρα, αναλόγως.

– Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο αφαιρούμε το δαφνόφυλλο.

– Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

– Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δούμε τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει.

– Τότε σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το φαγητό από το μάτι.

– Σερβίρουμε με ένα ωραίο πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας!

– Καλή όρεξη!

Advertisement

Advertisement