galatopita-glykia-kai-nostimi-choris-fyllo-95844
13:48

Γαλατόπιτα γλυκιά και νόστιμη χωρίς φύλλο

13:48
Newsroom

Γαλατόπιτα: Από τις πιο αγαπημένες πίτες είναι η γαλατόπιτα και με την παρακάτω συνταγή θα πετύχετε εύκολα, γρήγορα και χωρίς φύλλο την καλύτερη εκδοχή της.

Υλικά συνταγής 

Advertisement

1½ λίτρο γάλα

260 γρ ζάχαρη

210 γρ σιμιγδάλι ψιλό

5 αυγά

50 γρ βούτυρο

1 κρόκο αυγού

3 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Advertisement

Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.

Advertisement

Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 36×28 εκατοστά που έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι.

Από πάνω αλείφουμε τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λέπτα, μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Την σερβίρουμε κρύα με άχνη και κανέλα.

Έτοιμη η γαλατόπιτα!

Advertisement

Μπορείτε να τη σερβίρετε για πρωινό, για γλυκό ή για σνακ!

Καλά μαγειρέματα και καλή απόλαυση!

Advertisement