gemisto-psaronefri-me-chaloymi-piperia-kai-damaskina-poy-ginetai-loykoymi-kai-lionei-sto-stoma-39095
11:36

Γεμιστό ψαρονέφρι με χαλούμι, πιπεριά και δαμάσκηνα που γίνεται λουκούμι και λιώνει στο στόμα

11:36
Newsroom

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι: Επιθυμείτε να κάνετε μια ιδιαίτερη συνταγή στο σύντροφο, τους φίλους ή την οικογένειά σας; Σε περίπτωση που είναι λάτρεις του καλού φαγητού, υπάρχει λύση. Μία από αυτές είναι να τους μαγειρέψετε ψαρονέφρι. Όμως, αντί να είναι απλό, καλό θα ήταν να το κάνετε γεμιστό και ιδανικότερα, με χαλούμι.

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 ψαρονέφρι μεγάλο ανοιχτό για γέμισμα

– 100 γραμμάρια Χαλούμι

– 6 δαμάσκηνα μουλιασμένα σε ζεστό νερό και βγαλμένο το κουκούτσι

– 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

– 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

– 2 κουταλιές μουστάρδα

– 1 κλωναράκι θυμάρι

– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

– 1 κουταλιές της σούπας μέλι

– 1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι

– 1 φλιτζάνι Ελληνικού καφέ κονιάκ

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

– 1 κουταλιά κορν φλάουρ

– 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Advertisement

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ζητάμε του κρεοπώλη να ανοίξει στη μέση το ψαρονέφρι να το χτυπήσει για γέμισμα.

– Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με την μουστάρδα.

– Βάζουμε τα δαμάσκηνα κατά μήκος στο κρέας, την πιπεριά και το χαλούμι σε κυβάκια κομμένο.

– Πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο, τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

– Αλατίζουμε λίγο ακόμη το ρόλο.

– Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο και το βούτυρο το σκόρδο και προσθέτουμε το ρόλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές καλά.

– Αφαιρούμε το σκόρδο από τηγάνι.

– Σβήνουμε με το κονιάκ.

Advertisement

– Προσθέτουμε το κλωνάρι του θυμαριού, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό για 5 λεπτά.

– Μεταφέρουμε το ρόλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.

– Ψήνουμε για 30 λεπτά αέρα στους 220 βαθμούς Κελσίου.

– Στο ενδιάμεσο ανοίγουμε και βρέχουμε το κρέας με το ζουμί του.

– Δέκα λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο, ανοίγουμε το ταψί αλείφουμε με λίγη μουστάρδα και μέλι στο κρέας.

– Ψήνουμε ανοιχτό να ροδίσει.

– Προσθέτουμε και τα μανιτάρια ολόκληρα μέσα στο ταψί.

– Αφαιρούμε το ψαρονέφρι, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και το κόβουμε σε φέτες.

– Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη το στραγγίζουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί η κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και βάζουμε στο μάτι να δέσει η σος όσο πηχτή τη θέλουμε.

– Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

– Σαν συνοδευτικό κάνουμε πουρέ πατάτας με καρότα, τα μανιτάρια που έχουν τη σάλτσα του φαγητού και ότι σαλάτα θέλουμε.

Advertisement