grigori-pitsa-me-zymi-poy-chreiazetai-mono-2-ylika-90082
13:56

Γρήγορη πίτσα με ζύμη που χρειάζεται μόνο 2 υλικά

13:56
Newsroom

Είστε λάτρης της ιταλικής κουζίνας; Θέλετε να μαγειρέψετε πίτσα, αλλά δεν ξέρετε πως να την κάνετε να ξεχωρίζει; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Μπορείτε να διαβάσετε την συνταγή που ακολουθεί και να κάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για πίτσα:

Υλικά συνταγής για πίτσα:

– 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 400 γραμμάρια γιαούρτι – Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να προτιμήσετε και δύο κεσεδάκια με γιαούρτι

– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

– 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

Advertisement

Υλικά για τη σάλτσα της πίτσας:

– 1 κουτάκι χυμό ντομάτας

– 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– αλάτι

– πιπέρι

– ρίγανη

– πάπρικα γλυκιά – αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε καυτερή πάπρικα

Advertisement

Υλικά για τη γέμιση της πίτσας:

– Αλλαντικά της αρεσκείας σας (σ.σ. μπέικον, σαλάμι αέρος, γαλοπούλα, μορταδέλα, ζαμπόν, πάριζα)

– Τυριά της αρεσκείας σας (σ.σ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, καπνιστό κίτρινο τυρί, κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά)

– Πιπεριές

– Μανιτάρια

– Ελιές

– ντομάτα

– ντοματίνια

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής:

– Αρχικά, ζυμώνω όλα μου τα υλικά.

– Στη συνέχεια αφήνω τη ζύμη, τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

– Ακολούθως, απλώνω τη ζύμη σε μεγάλο ταψί φούρνου, αφού πρώτα έχω περιχύσει λάδι στο εσωτερικό του ταψιού.

– Μετά, ψήνω την πίτσα μου για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

– Έπειτα, οφείλω να ανακατέψω όλα τα υλικά με την σάλτσα στο μπολ.

– Στη συνέχεια, αφαιρώ το ταψί από τον ζεστό φούρνο μου.

– Ακολούθως, βάζω τα υλικά, τα οποία απλώνω στη σάλτσα.

– Μετά, ξαναψήνω τα υλικά που έχω τοποθετήσει στο ταψί για άλλα 15 λεπτά.

– Περιμένω μέχρι η πίτσα μου να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

– Αυτό ήταν! Η πίτσα μου είναι έτοιμη για σερβίρισμα και κατανάλωση.