Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Χριστουγεννιάτικος λευκός κορμός σοκολάτας

13:25
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Λευκός χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας, μία συνταγή εγγύηση για φέτος τα Χριστούγεννα που όλοι θα λατρέψουν.

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός είναι το ωραιότερο γλυκό που θα μπορούσατε να σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Advertisement

Μία εύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψετε και θα θέλετε να την φτιάχνετε και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Το σοκολατένιο παντεσπάνι μαζί με την λευκή επικάλυψη δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό. Για αυτό τον λόγο, ο λευκός κορμός με τη βελούδινη μους σοκολάτας δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.

Advertisement

Χριστουγεννιάτικος κορμός: Βήμα – βήμα η συνταγή για το ωραιότερο γλυκό

Υλικά:

Advertisement

Για το παντεσπάνι

Για τη μους σοκολάτας

Για το λευκό γλάσο

Advertisement

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

όλα τα υλικά για το παντεσπάνι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη μους σοκολάτας

η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα.

Για το λευκό γλάσο

Μυστικά για τον χριστουγεννιάτικο κορμό

-Το παντεσπάνι μπορείτε να το φτιάξετε δύο με τρεις ημέρες πριν. Αφού κρυώσει τελείως, θα το σκεπάσετε γύρω-γύρω όλο το ταψί με μεμβράνη και θα το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα κρατήσει την υγρασία του.

-Αν σπάσει το παντεσπάνι σε κάποιο σημείο την ώρα που τυλίγετε σε ρόλο, κολλήστε το πιέζοντας πάνω στη μους. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Advertisement

-Ισιώστε την επιφάνεια στο παντεσπάνι πριν το ψήσετε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και να ψηθεί ομοιόμορφα.

-Για να χτυπηθεί η κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, πρέπει να έχει πάνω από 35% λιπαρά. Μόνο έτσι θα διογκωθεί και θα κάνει «σώμα».

-Φτιάξτε τον κορμό μία ημέρα πριν και αφήστε τον στο ψυγείο.

-Πριν σερβίρετε τον χριστουγεννιάτικο κορμό, αφήστε τον να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

-Ο κορμός χριστουγεννιάτικος που θα περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr

TAGS:
Advertisement