i-enallaktiki-syntagi-gia-spitiko-profiterol-me-frygania-anti-gia-soydakia-poy-ginetai-sti-stigmi-68455
15:42

Η εναλλακτική συνταγή για σπιτικό προφιτερόλ με φρυγανιά αντί για σουδάκια που γίνεται στη στιγμή

15:42
Newsroom

Προφιτερόλ και μάλιστα στο ταψί. Γίνεται ακόμα πιο εύκολο από τις συνταγές που γνωρίζατε έως τώρα. Με υλικά που οι περισσότεροι διαθέτουν στην κουζίνα τους, χωρίς πολλούς μπελάδες αλλά με εξαιρετική γεύση. Πρόκειται για ένα τέλειο γλυκό.

Υλικά για το προφιτερόλ

Advertisement

1 μονό πακέτο φρυγανιές

3/4 κούπας γάλα

Advertisement

1 κ.σ. άχνη

Advertisement

για την κρέμα

350 γρ. μαργαρίνη

250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα

Advertisement

4 κ.σ. κακάο

1/4 κούπας ζάχαρη

5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Advertisement

κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.

Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.

Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.

Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη!

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.

Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς! Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.

Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.

Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.

Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Σημείωση: Αν δεν μας αρέσουν οι φρυγανιές, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ ή με παντεσπάνι. Μπορούμε ακόμη να το ετοιμάσουμε σε ατομικά μπολ με σουδάκια, σπιτικά ή έτοιμα, αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί, τα καλύψουμε στη συνέχεια με την κρέμα σοκολάτας και τέλος τα στολίσουμε πάλι με σαντιγί.