i-kalyteri-vasilopita-tis-vefas-alexiadoy-me-eykola-ylika-kai-grigori-ektelesi-mia-syntagi-eggyisi-441759
11:01

Η καλύτερη Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου με εύκολα υλικά και γρήγορη εκτέλεση – Μια συνταγή εγγύηση

11:01
Γ. Κ.

Η βασιλόπιτα ανοίγει γευστικά το νέο έτος και για πολλούς συμβολίζει την καλοτυχία, τη θαλπωρή και τη γιορτινή συνύπαρξη. Γι’ αυτό και η επιλογή μιας δοκιμασμένης, απλής αλλά απολύτως επιτυχημένης συνταγής αποκτά ξεχωριστή σημασία για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Advertisement

Η Βέφα Αλεξιάδου υπέγραψε δεκάδες εορταστικές συνταγές που έχουν κερδίσει διαχρονικά την εμπιστοσύνη του κοινού, από τους κουραμπιέδες μέχρι τις βασιλόπιτες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει μια εύκολη, γρήγορη και σταθερά γευστική εκδοχή, ιδανική ακόμη και για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Πρόκειται για συνταγή από τα βιβλία της, με υλικά καθημερινά και διαδικασία απλή, που εγγυάται αφράτο αποτέλεσμα και πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού. Για το τελείωμα, η επιφάνεια μπορεί να καλυφθεί με άχνη ζάχαρη, να σχηματιστεί ο αριθμός της νέας χρονιάς ή να προστεθεί επικάλυψη λευκής ή γάλακτος σοκολάτας, ανάλογα με το ύφος που επιθυμείτε. Ξηροί καρποί ή διακριτικά γιορτινά διακοσμητικά ολοκληρώνουν το σερβίρισμα.

Υλικά και εκτέλεση της βασιλόπιτας

Για τη ζύμη απαιτούνται: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 250 γρ. βούτυρο, 2 κούπες ζάχαρη, 6 αυγά, 1 κούπα γιαούρτι, χυμός και ξύσμα πορτοκαλιού, 1 βανίλια, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, καρύδια και ξανθιές σταφίδες. Τα αυγά χτυπιούνται με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και στη συνέχεια ενσωματώνονται σταδιακά το βούτυρο, το γιαούρτι, τα αρώματα και το αλεύρι. Το μπέικιν διαλύεται στον χυμό πορτοκαλιού και προστίθεται στο μείγμα, ενώ στο τέλος ανακατεύονται οι καρποί. Η βασιλόπιτα ψήνεται σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και σταθερή υφή.

Advertisement

Advertisement