ilios-sfoliatas-me-merenta-i-pio-glykia-nostimia-etoimi-se-25-lepta-38219
16:44

Ήλιος σφολιάτας με μερέντα: Η πιο γλυκιά νοστιμιά, έτοιμη σε 25 λεπτά

16:44
Newsroom

Φτιάξτε ένα διαφορετικό γλυκό για όσους αγαπάτε με σφολιάτα και πραλίνα φουντουκιού. Θα την λατρέψει η οικογένειά σας και γίνεται σε μηδενικό χρόνο. Αν βιάζεστε μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμη πραλίνα φουντουκιού.

Η θρεπτική αξία των φουντουκιών

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και καλά λιπαρά. Έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση των τιμών σακχάρου.

Advertisement

Τα ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν επίσης την αντικαρκινική τους δράση αλλά και τη συμβολή τους στον έλεγχο του βάρους. Είναι πολύ νόστιμα και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, ακόμα και καθημερινά.

Advertisement

Υλικά για την σφολιάτα με πραλίνα

2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη

1 φλιτζάνι πραλίνα

γάλα

άχνη ζάχαρη για γεύση

Advertisement

Πώς να φτιάξετε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

1 κούπα ωμά φουντούκια 1/4 κούπας νερό 3 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα φουντούκια στον αέρα στους 160ο C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Ξεφλουδίζουμε όσο μπορούμε τα φουντούκια και τα αλέθουμε στο μούλτι για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το λάδι τους και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.Προσθέτουμε στο μούλτι το κακάο, το μέλι και το νερό και ξαναχτυπάμε.Η πραλίνα μας είναι έτοιμη!

Advertisement

Οδηγίες για τη σφολιάτα με την πραλίνα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.

Αλείψτε με πραλίνα αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη.

Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.

Advertisement

Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζύμη στα 8 και μετά στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε.

Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές.

Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει.

Αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.

Έτοιμο για σερβίρισμα!