Enimerotiko.gr
Συνταγές

Κέικ γεμιστό: Εύκολη συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκάλι με γέμιση μπανάνα, νουτέλα και γλάσο σοκολάτας

Κέικ πορτοκάλι: Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό κέικ από τα άλλα; Τότε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας, ώστε να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή συνταγή. Για καλή σας τύχη, υπάρχει έτοιμη πρόταση, η οποία είναι μάλιστα πάρα πολύ σημαντική. Ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση; Αυτή έχει να κάνει με κέικ από πορτοκάλι, το οποίο να είναι γεμιστό με μπανάνα Nutella και γλάσο σοκολάτας. Αναλυτικότερα, οι οδηγίες για να το πετύχετε:

Κέικ πορτοκάλι: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Κέικ πορτοκάλι: Υλικά συνταγής

– 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1/2 κούπα λάδι [*]
– 2 αυγά
– 500 γραμμάρια φαριναπ [1 πακέτο]
– 1 βανίλια
– ξύσμα 1 πορτοκαλιού
– 1 μεγάλη μπανάνα
– 1 βάζο Nutella
– 200 γραμμάρια κουβερτούρα
– 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Με: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα 4 τελευταία.
– Εν’ τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Βουτυρώνουμε και λαδώνουμε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
– Προσθέτουμε από πάνω τη μπανάνα σε φετούλες και τη Nutella και ρίχνουμε από πάνω το άλλο μισό μείγμα ζύμης.
– Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για πενήντα λεπτά.
– Λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κέϊκ μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Εξ’ ίσου υπέροχο είναι και χωρίς το γλάσο σοκολάτας.

Προσοχή: Για πιο ελαφριά γεύση βάζετε προαιρετικά, 1/2 ελαιόλαδο – 1/2 σπορέλαιο ή μόνο σπορέλαιο.