lachanontolmas-se-forma-toy-keik-xechoristi-syntagi-poy-tha-entyposiasei-tin-oikogeneia-kai-toys-kalesmenoys-sas-54949
12:10

Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ: Ξεχωριστή συνταγή που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους καλεσμένους σας

12:10
Newsroom

Λαχανοντολμάς – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία ξεχωριστή συνταγή για εσάς και για τους φίλους σας; Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη, γρήγορη, γευστική και οικονομική συνταγή για σας θυμούνται; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Λαχανοντολμάς – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Λαχανοντολμάς – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 λάχανο αφράτο

– 500 έως 600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο χοιρινό με μοσχαρισιο

– 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 1 καρότο τριμμένο

– 1 αυγό

– Μαϊντανός

– Άνηθος

– Δυόσμος

– Κύμινο

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Ρίγανη

– Λίγο χυμό ντομάτας από κουτί ή φρέσκια

– 60 γραμμάρια ρύζι

– Ελαιόλαδο

Advertisement

Λαχανοντολμάς – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε κόψει το κοτσάνι, σε αλατισμένο νερό.

– Αφού βράσει κρατάμε το νερό.

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.

– Στρωνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο από μια φόρμα του κέικ.

– Ρίχνουμε λίγο μείγμα από τον κιμά.

– Επαναλαμβάνουμε φύλλα – κιμάς και από πάνω καλύπτουμε με 1-2 επιπλέον φύλλα.

– Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σέλερι, καρότο (σ.σ. τα αφαιρούμε κάποια στιγμή) και ένα κύβο λαχανικών σπασμένο σε κομμάτια.

– Ρίχνουμε λίγο από το νερό, που κρατήσαμε από το λάχανο και λίγο λάδι.

– Σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο.

– Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).

– Αφού ψηθεί αδειάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα.

– Για κάθε 250 γραμμάρια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, χυμό από ένα λεμόνι και ένα αυγό.

– Βράζουμε έως ότου πήξει, η κρέμα.

– Περιχύνουμε με την κρέμα τον λαχανοντολμά.

– Κόβουμε, αφού πρώτα κρυώσει λίγο.

Advertisement

Advertisement