Enimerotiko.gr
Συνταγές

Λαχταριστό κοτόπουλο με Χριστουγεννιάτικη γέμιση που θα ξετρελάνει συγγενείς και φίλους φέτος στις γιορτές

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να ετοιμάσετε μια ξεχωριστή συνταγή για το τραπέζι των Χριστουγέννων; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα της συνταγής, τα οποία θα σας φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 μεγάλο κοτόπουλο
– 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 10 μεγάλες φέτες καπνιστό μπέικον
– 150 γραμμάρια συκωτάκια πουλερικών
– 1/2 ποτηράκι μαυροδάφνη
– 4-5 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
– 1 ποτηράκι κονιάκ
– 10-15 βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
– 1/2 ξινόμηλο, σε κύβους
– 2-3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένο κουκουνάρι
– 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Τοποθετούμε κονιάκ και σταφίδες σε μία κατσαρόλα για να βράσουν.
– Σκεπάζουμε το καπάκι, μετά τη βράση.
– Τοποθετούμε συκωτάκια πουλερικών, με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σε ταψί.
– Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Τοποθετούμε ελαιόλαδο, βούτυρο και κρεμμύδι για να το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα.
– Τοποθετούμε κιμά και σβήνουμε, με μαυροδάφνη.
– Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
– Προσθέτουμε ψητά συκωτάκια, κάστανα, κουκουνάρι, σταφίδες και ξινόμηλο.
– Ανακατεύουμε.
– Προσθέτουμε θυμάρι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
– Ανακατεύουμε.
– Πλένουμε το κοτόπουλο.
– Βάζουμε στο εσωτερικό του το υπόλοιπο κονιάκ, αλείφοντάς το και βάζοντας επίσης αλάτι και πιπέρι.
– Βάζουμε γέμιση στην κοιλιά του και έπειτα το ράβουμε.
– Καλύπτουμε το κοτόπουλο με μπέικον.
– Δένουμε το κοτόπουλο με σπάγκο για να μη διαλυθεί στο ψήσιμο.
– Βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο.
– Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί.
– Βάζουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
– Ψήνουμε το κοτόπουλο στος 140 βαθμούς Κελσίου για δύο ώρες.
– Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
– Ψήνουμε το κοτόπουλο για ακόμη 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News