mpoygatsa-serron-e-krema-paradosiaki-syntagi-gia-eykoli-kai-nostimi-mpoygatsa-gia-oles-tis-ores-tis-imeras-53112
10:33

Μπουγάτσα Σερρών µε κρέμα: Παραδοσιακή συνταγή για εύκολη και νόστιμη μπουγάτσα, για όλες τις ώρες της ημέρας

10:33
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Σερραϊκή μπουγάτσα: Μια φανταστική μπουγάτσα που θα σας κάνει να ξεκινάτε την ημέρα σας γλυκά. Είναι ένα εξαιρετικο πρωινό και πανεύκολη να την φτιάξετε.

Σερραϊκή μπουγάτσα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 και 1/3 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1φλ ζαχαρη
  • 2 βανιλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Άχνη και κανέλα

Σερραϊκή μπουγάτσα: Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Επειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.

Advertisement

Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Advertisement

Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα σκεπασμένη μέχρι σχεδόν να κρυώσει.

Advertisement

Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρώνουμε και στρώνουμε 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρώνουμε και ενδιάμεσα.

Στρώνουμε την κρέμα και διπλώνουμε προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Advertisement

Ετοιμη η μπουγάτσα το μόνο που μένει είναι να κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.