Κουραμπιέδες μυρωδάτοι και αφράτοι που λιώνουν στο στόμα. Οι καλύτεροι που φάγατε ποτέ - Enimerotiko.gr
28 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Κουραμπιέδες μυρωδάτοι και αφράτοι που λιώνουν στο στόμα. Οι καλύτεροι που φάγατε ποτέ

Οι κουραμπιέδες είναι το γλυκό που έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα.

Πολλές νοικοκυρές επιθυμούν να φτιάξουν τους δικούς τους κουραμπιέδες, αλλά δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι σήμερα, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί δεν έχουν μία εύκολη συνταγή που να εγγυάται την επιτυχία.

Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί και θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Κουραμπιέδες: Υλικά

Βγάζει περίπου 60 κουραμπιεδάκια
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 12 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο-βάζω γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ ή ούζο [εγώ βάζω πάντα ούζο]
1 12 πακέτο ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Κουραμπιέδες: Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί, για να είναι αφράτοι.

Προσθέτουμε τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι αυστηρά, όχι μίξερ, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς (εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα). Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ή βούτυρο (δεν κολλάνε).

Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη.

Κουραμπιέδες: Πρέπει να κρυώσουν για να τους βάλουμε στην άχνη

Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν, τους ψεκάζομαι με λίγο ροδόνερο, προαιρετικά, για μυρωδιά και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη.

Βασική προϋπόθεση είναι ο κουραμπιές να έχει κρυώσει, γιατί αν τους βάλουμε ζεστούς σε άχνη, θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημος.

Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα, αφού πρώτα την χοντροαλέσουμε ελάχιστα και την φουρνίσουμε.

Η συνταγή είναι για μία δόση. Δοκιμάστε τη μία φορά και σίγουρα την επόμενη θα διπλασιάσετε τη δόση! Καλά Χριστούγεννα!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα