Enimerotiko.gr
Συνταγές

Νηστίσιμα κουλουράκια με λεμόνι, μέλι και κανέλα: Εύκολα και νόστιμα βουτήγματα για τον καφέ ή το γάλα σας

Αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε σε κατοίκων περιορισμό είναι μια ευκαιρία για να φτιάξουμε με την οικογένειά μας πολύ νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια με λεμόνι, μέλι και κανέλα. Θα περάσετε ευχάριστα με τα παιδιά σας που έχουν ανάγκη από δημιουργική απασχόληση και συγχρόνως το σπίτι θα μυρίσει με εκπληκτικές μυρωδιές. Τα νηστίσιμα κουλουράκια είναι ιδανικά για όλο τον χρόνο και πόσο δε τώρα που οδεύουμε προς το Πάσχα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα νηστίσιμα κουλουράκια με λεμόνι, μέλι και κανέλα

Υλικά (40-45 κομμάτια)
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. μέλι
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λάδι ελαφρύ (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο)
  • 60 γρ. ανθρακούχο νερό
  • 40 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λεμοντσέλο

Δημιουργία
Στο μπολ ενός μίξερ  βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με το μέλι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή αφράτη ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη να μείνει για λίγα λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε σχήματα που μας αρέσουν.
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί με λαδόκολα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα, κρυώνοντας θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News