Enimerotiko.gr
Συνταγές

Νηστίσιμα Ποντιακά πιροσκί, τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, που θα τα τρώτε όλη τη Σαρακοστή

Ποντιακά πιροσκί: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι για να σας συντροφεύει γευστικά της ημέρες της νηστείας; Οι νηστίσιμες συνταγές έρχονται πρώτες σε προτίμηση τέτοιες ημέρες. Δηλαδή, ημέρες νηστείας και περισυλλογής. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική, αλλά και νηστίσιμη συνταγή. Αναλυτικότερα:

Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά – 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό – 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι – 5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι.

Για τη γέμιση:
– 5 με 6 μεγάλες πατάτες – 1 μεγάλο κρεμμύδι – 1 ματσάκι μαϊντανό – Αλάτι – Πιπέρι – Ρίγανη – Ελαιόλαδο
– Φέτα – Λάδι για τηγάνισμα

Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σηκώνουμε μανίκια και αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. – Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε κάπου με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει. – Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. – Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. – Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αμέσως προσθέτουμε της βρασμένες πατάτες μαζί με ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. – Προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας. – Εάν θέλουμε στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά νηστίσιμη φέτα. – Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πιροσκί. – Κόβουμε, πάντα με τα δάχτυλά μας λαδωμένα, ένα μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση ,το κλείνουμε σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” για δύο λεπτά. – Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News