nistisimi-syntagi-gia-eykoli-kai-lachtaristi-portokalopita-me-krema-portokalioy-choris-zachari-45999
18:10

Nηστίσιμη συνταγή για εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού, χωρίς ζάχαρη

18:10
Newsroom

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα : Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να το κάνετε για να σας συντροφεύει γευστικά τις ημέρες της σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Αναλυτικότερα:

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο φύλλο κρούστας

– 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο (σ.σ. ή λιωμένη vegan μαργαρίνη) για το άλειμμα

– για την κρέμα

– 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι

– 1 φλιτζάνι γεμάτο (σ.σ. 200 γραμμάρια) σιμιγδάλι ψιλό

– 1 φλιτζάνι (σ.σ. 240 ml) σιρόπι αγαύης

– Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια για το σιρόπιασμα

– 1 1/4 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης

Advertisement

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

– Ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού: Bάζουμε στην κατσαρόλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε-δέκα λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.

– Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λάδι καρύδας (ή μαργαρίνη) και απλώνουμε τα μισά φύλλα από το πακέτο μας, ένα ένα, αφού τα αλείψουμε με λάδι.

– Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από τα φύλλα.

– Καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία επίσης αλείφουμε με λάδι καρύδας ή λιωμένη μαργαρίνη.

– Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψάκι μας και τις σπρώχνουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην βγει έξω η κρέμα.

– Ραντίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το λαδάκι που απέμεινε και λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180 oC ή μέχρι να ροδίσει.

– Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι αγαύης.

– Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 1 ώρα τουλάχιστον και σερβίρουμε.

Advertisement

Advertisement