paneykolo-sokolatenio-glyko-psygeioy-me-mpiskota-gia-na-entyposiaste-toys-kalesmenoys-sas-50660
17:18

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα για να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας

17:18
Newsroom

Το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα γίνεται με κρέμα Φιλαδέλφεια και γιαούρτι και παραπέμπει σε  ένα είδος cheesecake σοκολάτας. Γίνεται εύκολα είναι οικονομικό και σίγουρα θα το λατρέψετε τόσο εσείς που το φτιάχνετε όσο και οι αγαπημένοι σας που θα γλύφουν μέχρι και το κουταλάκι τους.

Αυτά είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και θα τα βρείτε ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σούπερ μάρκετ

ΥΛΙΚΑ

Advertisement

Στρώση cheesecake σοκολάτας:

250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

½ φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)

400 γρ. μπισκότα κρέμας σοκολάτας

Σοκολάτα ganache:

Advertisement

400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

200 ml κρέμα γάλακτος

Σαντιγί:

Advertisement

200 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)

2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γαρνίρισμα:

100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την σοκολάτα ganache

Advertisement

Τοποθετούμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα για 20 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα μπεν μαρί: Γεμίζουμε με νερό ένα κατσαρολάκι μέχρι το 1/3. Το φέρνουμε σε βρασμό κι έπειτα τοποθετούμε στο χείλος του ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο δεν θα πρέπει να ακουμπάει απευθείας το βραστό νερό. Έπειτα βάζουμε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Στρώση cheesecake του γλυκού:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το cheesecake στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα την αυξάνουμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.

Σαντιγί:

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Δεν χτυπάμε πολύ γιατί η σαντιγί θα γίνει βούτυρο.

Advertisement

Συναρμολόγηση:

Αρχικά, τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα σοκολάτας σε ένα ταψί 20×30 εκ. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα ganache και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας τυριού από πάνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και κάνουμε λεία την επιφάνεια του. Στο σημείο αυτό καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων σοκολάτας.

Έπειτα, ζεσταίνουμε ξανά την σοκολάτα ganache είτε για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύμματα, είτε ομοιοτρόπως σε μπεν μαρί (οδηγίες στο βήμα 1) και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί και πασπαλίζουμε με κουβερτούρα σε σταγόνες.