Enimerotiko.gr
Συνταγές

Σπιτική ζύμη πίτσας, με λίγα υλικά και ανθρακούχο νερό

Θέλετε να φτιάξετε πίτσα, αλλά επιθυμείτε να το πράξετε, μαγειρεύοντας τη δική σας σπιτική ζύμη; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το βέβαιο είναι πως όποιος δοκιμάσει τη συνταγή σας, θα γλείφει τα δάχτυλά του!

Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά συνταγής για σπιτική ζύμη πίτσας:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχη ποσότητα από αλεύρι για πίτσα
250 έως 270 ml ανθρακούχο νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι μαγιά ξερή 7 έως 9 γραμμαρίων
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής για σπιτική ζύμη πίτσας

1. Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέκιν πάουντερ, τη μαγιά και το λάδι. Στο τέλος βάζουμε και το ανθρακούχο νερό.
2. Βάζουμε το πρόγραμμα ζυμώματος για πίτσα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
3. Βγάζουμε τη ζύμη με τα χέρια από τον κάδο και την τοποθετούμε σε λαδομένο μπολ.
4. Ακολούθως, πρέπει να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά και σε ζεστό μέρος.
5. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για χρονικό διάστημα 2 ωρών.
6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
7. Διαιρούμε τη σπιτική ζύμη σε 2 κομμάτια για να πάρουμε 2 ωραίες μεγάλες πίτσες.
8. Ρίχνουμε κάθε κομμάτι, σε ένα λαδομένο ταψί.
9. Αφήνουμε για δέκα λεπτά τη ζύμη μας να χαλαρώσει.
10. Έπειτα, ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ταψί, προσθέτοντας λάδι.
11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας.
12. Έπειτα, ψήνουμε σε 200 βαθμούς Κελσίου για 10 έως 12 λεπτά.
13. Αφαιρούμε τη σπιτική ζύμη μας, μετά από 10-12 λεπτά, όταν θα έχει γίνει τραγανή.
14. Αυτό ήταν! Το φαγητό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News