Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτική κρέμα βανίλιας με άνθος αραβοσίτου – ζεστή ή κρύα, όπως την αγαπούσες στα παιδικά σου χρόνια.
Κλείσε τα μάτια για μια στιγμή και θυμήσου τις Κυριακές των παιδικών σου χρόνων: ο ήχος του κουταλιού που ανακατεύει την κρέμα στο κατσαρολάκι, η γλυκιά μυρωδιά βανίλιας που πλημμυρίζει την κουζίνα και η ζεστή αίσθηση που απλώνεται στο σπίτι. Τώρα μπορείς να ξαναζήσεις αυτή τη νοσταλγία, με έναν τρόπο πιο γρήγορο, πιο εύκολο και εντελώς σπιτικό.
Ξέχνα τα έτοιμα μείγματα του εμπορίου. Το άνθος αραβοσίτου βανίλια, η αγαπημένη κρέμα που όλοι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, μπορεί πλέον να φτιαχτεί στο σπίτι σου σε μόλις 5 λεπτά. Η συνταγή αυτή ανήκει στην Ειρήνη Ζεβελάκη (Paxxi), που μας δείχνει πώς να δημιουργούμε ένα καθαρό, απλό μείγμα χωρίς περιττά συντηρητικά. Το καλύτερο; Το σπιτικό σου μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί στο ντουλάπι, έτοιμο να μετατραπεί σε μια κλασική κρέμα βανίλιας, είτε τη θέλεις ζεστή για χειμωνιάτικες στιγμές, είτε δροσερή.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 300 γραμμάρια σκόνης είναι:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποθήκευσέ τα σε ένα αεροστεγές βάζο. Έτοιμο το σπιτικό σου άνθος αραβοσίτου!
Όταν θελήσεις να απολαύσεις τη ζεστή ή κρύα κρέμα σου, τα βήματα είναι απλά:
Το να φτιάξεις το δικό σου άνθος αραβοσίτου έχει πολλά πλεονεκτήματα:
Σε μόλις λίγα λεπτά, λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις τη ζεστή ή κρύα κρέμα που όλοι θυμόμαστε με αγάπη από τα παιδικά μας χρόνια. Και το καλύτερο; Την έφτιαξες με τα χεράκια σου, με απλά υλικά, χωρίς περιττές προσθήκες, γεμάτη νοσταλγία και γλύκα.