syntagi-gia-meraklides-peinirli-me-gemisi-kotopoylo-104497
18:05

Συνταγή για μερακλήδες: Πεϊνιρλί με γέμιση κοτόπουλο

18:05
Χριστίνα Προφαντή

Σας αρέσει το ωραίο φαγητό; Σας έχουμε τη λύση! Μαγειρέψτε πεϊνιρλί με γέμιση κοτόπουλο, παρασκεύασμα που θα σας «απογειώσει» γευστικά!

Υλικά:

Advertisement

Ζύμη:

1 φλιτζάνι νερό (240 mL)

½ φλ. γάλα πλήρες (120 mL)

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν 3 κουταλιές της σούπας, διαιρούμενο (310 γραμμάρια)

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (55 g)

1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν τα περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες

Κοτόπουλο:

2 ½ φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο, τεμαχισμένο (310 g)

2 ½ φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλας(250 γραμμάρια)

½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (55 g)

1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 φλιτζάνια σος παρμεζάνας τύπου alfredo (520 g)

1 αυγό, χτυπημένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Advertisement

Advertisement

Εκτέλεση:

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 230˚C.

-Βάλτε το νερό και το γάλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετήστε το εκεί σε υψηλή θερμοκρασία για 45 δευτερόλεπτα.

-Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και την παρμεζάνα.

-Αναμίξτε καλά.

-Ρίξτε το μπολ με το γάλα.

-Ανακατέψτε

-Ζυμώστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

-Αν η ζύμη κολλήσει στην επιφάνεια προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σχηματίστε με την ζύμη μια σφιχτή μπάλα.

-Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

-Τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ και καλύψτε το με μια μεμβράνη.

-Αφήστε το για 1 ώρα.

-Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, ρίξτε το κοτόπουλο, 2 φλιτζάνια (200 g) μοτσαρέλα, μισό φλιτζάνι παρμεζάνα (55g), σκόνη σκόρδου, πιπέρι και σος παρμεζάνας τύπου alfredo.

-Αναμίξτε καλά.

-Τοποθετήστε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.ανοίξτε το φύλο.

-Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

-Τυλίξτε όλες τις πλευρές της ζύμης για να δημιουργήσετε ένα ωοειδές σχήμα (σχήμα στεφανιού).

-Τραβήξτε τις άκρες της ζύμης και στρίψτε τες σε μικρές σπείρες.

-Κάντε το καθ’ όλη την περίμετρο της ζύμης, έτσι ώστε να σχηματιστούν αρκετές μικρές σπείρες.

-Ρίξτε το μείγμα alfredo κοτόπουλου πάνω από τη ζύμη και απλώστε το μέχρι να φτάσει στις άκρες της ζύμης.

-Λαδώστε τις πλευρές της ζύμης με το ζωμό από το αβγό.

-Πασπαλίζετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου.

-Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρις ότου η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

-Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

* Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει υλικά για 10 μερίδες.

-Σερβίρετε αμέσως.

Advertisement