Νηστίσιμες Συνταγές: Συνταγή για νηστίσιμα μηλοπιτάκια, που θα σας συναπάσουν - Enimerotiko.gr
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Νηστίσιμες Συνταγές: Συνταγή για νηστίσιμα μηλοπιτάκια, που θα σας συναπάσουν

Ψάχνετε να βρείτε τις καλύτερες νηστίσιμες συνταγές για γλυκό, που θα σας γλυκάνουν την περίοδο της νηστείας σας; Φτιάξτε νηστίσιμα μηλοπιτάκια, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Υλικά συνταγής:

Για την ζύμη:

  • 1 ποτ. Σπορέλαιο
  • 1 ποτ. Χυμό πορτοκάλι (φρέσκο καλύτερα)
  • 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Αλεύρι (περίπου 600 γρ.)

Για την γέμιση:

2 μήλα κόκκινα τριμμένα στον τρίφτη

1 κ.σ. Κανέλα

Προαιρετικά:

  • 1/2 φλ. καρύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο
Έτοιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια με διακριτή τη γέμισή τους.

Εκτέλεση συνταγής:
1. Βάζουμε τα μήλα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Ανακατεύουμε με την σειρά τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Έτοιμη.
4. Παίρνουμε λίγη ζύμη (όσο ένα μεσαίο αβγό περίπου) και το ανοίγουμε όσο περίπου η παλάμη μας. Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε την ζύμη με πλάστη (πάχος όσο 1 δάχτυλο) και να κόψουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε απαλά σε μισοφέγγαρο. Πατάμε απαλά τις άκρες να κλείσουν. Η γέμιση ίσως βγάλει λίγα υγρά καθώς κλείνουμε την ζύμη, είναι κάτι φυσιολογικό γιατί η γέμιση είναι ζουμερή.
5. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 20 λεπτά περίπου.
6. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα όταν κρυώσουν.

Κι επειδή η νηστεία κρατάει πολύ, εμείς για όλη την περίοδο της νηστείας, θα σας βρίσκουμε της πιο νόστιμες, νηστίσιμες συνταγές.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα απίθανα νηστίσιμα μηλοπιτάκια, που μόλις φτιάξατε! Καλή σας όρεξη!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα