syntagi-tis-mamas-gia-spitiko-fyllo-gia-pites-me-ton-paradosiako-tropo-70845
11:48

Συνταγή της μαμάς για σπιτικό φύλλο για πίτες με τον παραδοσιακό τρόπο

11:48
Newsroom

Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα για να ικανοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά δεν ξέρετε πως να κάνετε σπιτικό φύλλο; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αγχώνεστε, διότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Σπιτικό φύλλο για πίτες: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής

Σπιτικό φύλλο για πίτες: Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις

– 1 κουταλάκι του γλυκού (σ.σ. όχι γεμάτο) αλάτι

– 6 κουταλιές της σούπας λάδι

– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή εναλλακτικά δύο κουταλιές της σούπας τσίπουρο

– χλιαρό νερό

Advertisement

Σπιτικό φύλλο για πίτες: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ.

– Ζυμώνουμε, ρίχνοντας χλιαρό νερό για να γίνει η ζύμη μας αφράτη και μαλακιά, έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.

– Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια, ανάλογα με το πόσα φύλλα χρειαζόμαστε.

– Κάνουμε μπαλάκια.

– Βάζουμε ελαφρύ λάδι στο δίσκο και τα αφήνουμε για τριάντα λεπτά, σκεπασμένα με μεμβράνη και πετσέτα.

– Ανοίγουμε τα φύλλα, ανάλογα με το μέγεθος από το ταψί, που χρησιμοποιούμε.

– Βάζουμε τα ζυμωμένα μπαλάκια σε κλειστή σακούλα.

– Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το πρωί.

– Τα βγάζουμε από το ψυγείο.

– Τα αφήνουμε έξω για δύο ώρες.

– Τα λαδώνουμε με καλαμποκέλαιο.

– Τα αφήνουμε είκοσι λεπτά να ξεκουραστούν.

– Ανοίγουμε φύλλο, με πλάστη για να φτιάξουμε την πίτα που επιθυμούμε.

Advertisement

Advertisement