Enimerotiko.gr
Συνταγές

Τηγανιτά κεφτεδάκια: Συνταγή της γιαγιάς για αφράτους κεφτέδες που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά

Τηγανιτοί κεφτέδες: Σας αρέσουν πολύ οι κεφτέδες; Θέλετε να κάνετε κεφτέδες σαν και εκείνους τους αφράτους που έκανε η μητέρα ή η γιαγιά σας; Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για αυτή:

Τηγανιτοί κεφτέδες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τηγανιτοί κεφτέδες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
– 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
– 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
– 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
– 3 κουταλιές της σούπας γάλα
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 αυγό φρέσκο
– 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
– 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
– 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1/4 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
– 1/4 κουταλιά του γλυκού κύμινο
– 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τηγανιτοί κεφτέδες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
– Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
– Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
– Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
– Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
– Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
– Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
– Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News