Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανίτες του λεπτού: Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού για να φαγωθούν με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

22:39
Νίκη Μουλά

Οι τηγανίτες γιαουρτιού είναι αφράτες και ελαφριές, μία ιδανική συνταγή, είτε για το πρωί, είτε για απογευματινό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μία συνταγή που μπορείτε να καταναλώσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπου, είτε αλμυρές με τυριά, είτε γλυκές με μέλι, μερέντα και μαρμελάδα.

Υλικά για τηγανίτες γιαουρτιού

 

Advertisement

1 ποτήρι γιαούρτι. 3 κουταλάκια μπέκιν, 2 αυγά, 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο, 1 1/2 ποτήρι αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι, Λίγο λάδι για το τηγάνι

 

Advertisement

Πως θα φτιάξετε τις τηγανίτες γιαουρτιού

 

Advertisement

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

 

Advertisement

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο. Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Advertisement

 

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές. Μπορούμε να τις φάμε ζεστές ή κρύες.

 

TAGS:
Advertisement