tin-trogane-kai-oi-goneis-mas-strifti-tyropita-tis-giagias-etoimi-se-liga-lepta-i-syntagi-poy-saronei-75550
19:10

Την τρώγανε και οι γονείς μας: Στριφτή τυρόπιτα της γιαγιάς έτοιμη σε λίγα λεπτά, η συνταγή που σαρώνει

19:10
Newsroom

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή στριφτή τυρόπιτα, πόσο μάλλον αν είναι από τα χέρια της μαμάς ή ακόμα καλύτερα της γιαγιάς μας.

Βέβαια, παρακάτω θα βρείτε μία εύκολη συνταγή για στριφτή τραγανή τυρόπιτα, που θα την φτιάξετε και θα εκπλαγείτε.

Advertisement

Στριφτή τυρόπιτα: Ποια υλικά θα χρειαστείτε

Υλικά
  • Περίπου 700 γρ. αλεύρι
  • 500 ml νερό
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 500 γρ. Φέτα
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 500 γρ. αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση. Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη. Την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε καθαρό τραπεζομάντιλο και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα.

Τοποθετούμε φέτα σε δύο πλευρές και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε. Προαιρετικά στην φέτα ενσωματώνουμε 3 αυγά. Χωρίζουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών. Βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Advertisement

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:

Advertisement