Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μυστικό για το πιο πηχτό ρυζόγαλο: Η παραδοσιακή συνταγή που θυμίζει γλυκό της γιαγιάς

18:14
Εβίτα

Το ρυζόγαλο είναι το αγαπημένο γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της παράδοσης με την απλότητα.

Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο πηχτό και κρεμώδες ρυζόγαλο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες, ακολούθησε αυτήν την εύκολη συνταγή με το μυστικό για την τέλεια υφή.

Advertisement

Είτε για το καθημερινό σου γεύμα, είτε για ένα γλυκό που θα ταξιδέψει τη μνήμη σου σε παιδικές εποχές, το ρυζόγαλο με κορν φλάουερ είναι η ιδανική επιλογή.

Advertisement

Μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο

Advertisement

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Βράσε το ρύζι: Βάλε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με το νερό και βράσε το για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Ανακάτεψε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  2. Πρόσθεσε το γάλα: Ρίξε το γάλα στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι και ανακάτεψε. Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
  3. Δέσιμο με κορν φλάουερ: Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο γάλα και ανακάτεψε να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο και συνέχισε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  4. Προσθήκη ζάχαρης και βανίλιας: Ρίξε τη ζάχαρη και τη βανίλια (αν τη χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Σερβίρισμα: Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και αποκτήσει την επιθυμητή υφή, σβήσε τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρεις. Αν θέλεις, πασπάλισε με κανέλα ή γαρνίρισε με ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση.

Το μυστικό για να φτιάξεις το πιο πηχτό και κρεμώδες ρυζόγαλο είναι να προσθέσεις κορν φλάουερ στην παρασκευή του.

Advertisement

Το κορν φλάουερ βοηθάει να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει την τέλεια υφή χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνος μαγειρέματος.

 

 

Advertisement
TAGS:
Advertisement