tragana-tiganopsoma-me-tin-paradosiaki-syntagi-gia-otan-thelete-na-fate-kati-sta-grigora-34694
11:40

Τραγανά τηγανόψωμα με την παραδοσιακή συνταγή, για όταν θέλετε να φάτε κάτι στα γρήγορα

11:40
Newsroom

Τηγανόψωμο: Επιθυμείτε να κάνετε μία υπέροχη και αλμυρή συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τηγανόψωμο. Πρόκειται για μία παρασκευή, η οποία περιέχει μέσα τρίμματα από φέτα. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσετε για να το φτιάξετε. Αναλυτικότερα:

Τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 φακελάκι ξερή μαγιά

– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

– 2 κουταλιές της σούπας λάδι

– 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό

– Αλάτι

– 1/2 κιλό φέτα σε τρίμματα

– Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Advertisement

Τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.

– Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

– Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας.

– Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

– Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.

– Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

Advertisement

Advertisement