Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς μίξερ από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ακολουθήστε αυτή τη γρήγορη και απλή συνταγή για κουραμπιέδες που θα σας ενθουσιάσει, χωρίς την ανάγκη χρήσης μίξερ!
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
- Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Απολαύστε τους υπέροχους κουραμπιέδες σας με τον πιο απλό τρόπο!
Δείτε περισσότερα στο akispetretzikis.com
Ρεκόρ κοινοποιήσεων ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό στη συνταγή για μελομακάρονα και κουραμπιέδες και… τρέμουν οι ζαχαροπλάστες






