tyropitakia-koyroy-eykoli-zymi-me-mono-3-ylika-gia-afrata-kai-tragana-pitakia-etoima-se-25-lepta-20239
11:22

Τυροπιτάκια κουρού: Εύκολη ζύμη με μόνο 3 υλικά για αφράτα και τραγανά πιτάκια, έτοιμα σε 25 λεπτά

11:22
Εύη Κουρίδου

Τυροπιτάκια: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή; Θέλετε να φτιάξετε κάτι αλμυρό για όλες τις ώρες; Υπάρχει λύση, αν λατρεύετε τις αλμυρές τροφές. Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα τυροπιτάκια σε πολύ γρήγορο χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε, τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Τυροπιτάκια: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τυροπιτάκια: Υλικά συνταγής

Υλικά για την ζύμη: 1 φλυτζάνι γάλα (180ml), 1 φλυτζάνι λάδι σπορέλαιο (140ml), 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (σ.σ. φαρίνα).

Advertisement

Υλικά για την γέμιση: 200 γραμμάρια τυρί φέτα, 1 κρόκο και 2 ασπράδια αυγού, αλάτι, πιπέρι.

Υλικά για το άλειμμα: 1 κρόκο αυγού, 2 κουταλιές της σούπας νερό, σουσάμι.

Advertisement

Advertisement

Τυροπιτάκια: Η συνέχεια από την εκτέλεση της συνταγής

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας. Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους βάζουμε την φαρίνα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι. Αρχίζουμε λοιπόν να ζυμώνουμε με σκοπό να φτιάξουμε μία μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Όσο περισσότερο ζυμώνουμε, τόσο περισσότερο τραγανά θα είναι τα τυροπιτάκια μας. Τέλος, βάζουμε την ζύμη που φτιάξαμε στο μπολ.

Συνεχίζουμε με την γέμιση. Σε ένα πιάτο θρυμματίζουμε την φέτα μας με ένα πιρούνι. Σε ένα ποτήρι έχουμε βάλει τα 2 ασπράδια και τον 1 κρόκο αυγού και τα χτυπάμε. Μόλις είναι έτοιμα, το ρίχνουμε στο πιάτο με την φέτα και προσθέτουμε και λίγο πιπέρι. Δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι, αφού η φέτα μας είναι λίγο αλμυρή. Ανακατεύουμε το μείγμα με το πιρούνι μας καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Έπειτα παίρνουμε λίγο ζύμη με το χέρι μας σε μέγεθος καρυδιού, την οποία την πλάθουμε και την ανοίγουμε στην παλάμη μας, όπως φαίνεται και στο βίντεο και βάζουμε με το πιρούνι λίγο από την γέμιση που φτιάξαμε προηγουμένως. Στην συνέχεια, κλείνουμε το τυροπιτάκι, ενώνοντας τις άκρες τις ζύμης.

Advertisement

Τυροπιτάκια: Εκτέλεση συνταγής

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης και με την βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε. Έπειτα παίρνουμε ένα ποτήρι, το γυρνάμε ανάποδα και το πιέζουμε πάνω στην ζύμη μας, με στόχο να σχηματίσουμε έναν κυκλικό δίσκο ζύμης. Συνεχίζουμε, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, και προσθέτουμε στο κέντρο της ζύμης λίγο από την γέμιση μας και κλείνουμε το τυροπιτάκι με τον ίδιο τρόπο, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουνε όταν θα τα ψήσουμε.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα τυροπιτάκια που φτιάξαμε ένα ένα. Σε ένα ποτήρι που έχουμε τον κρόκο που περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο νερό (2 κουταλίτσες), για να τον αραιώσουμε και τον χτυπάμε και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα τυροπιτάκια μας, αλείφοντας τα. Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα για να μπουν στον φούρνο. Αν θέλουμε, μπορούμε να ρίξουμε και λίγο σουσάμι από πάνω.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Advertisement