ygieini-spanakopita-vromis-me-liasti-tomata-kai-anitho-poy-mporeite-na-fate-osa-kommatia-thelete-43674
11:21

Υγιεινή σπανακόπιτα βρώμης με λιαστή τομάτα και άνηθο που μπορείτε να φάτε όσα κομμάτια θέλετε

11:21
Newsroom

Σπανακόπιτα με βρώμη: Θέλετε να κάνετε μία υπέροχη, αλλά εναλλακτική συνταγή πίτας για εσάς και για την οικογένειά σας; Σε περίπτωση που είστε οπαδοί της σπανακόπιτας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Σπανακόπιτα με βρώμη – Εύκολη συνταγή: Ακολουθήστε αναλυτικά τα υλικά, καθώς και την εκτέλεση της συνταγής

Σπανακόπιτα με βρώμη – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες

– 1 κιλό σπανάκι

– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

– 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

– 200 γραμμάρια λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη

– 300 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης

– 8 κουταλιές της σούπας βρώμη

– 1 αυγό

– 1 ποτήρι νερού γάλα

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

– 2 κουταλιές γλυκού βρώμη για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα

Advertisement

Σπανακόπιτα με βρώμη: Εκτέλεση συνταγής

– Λάδωσε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.

– Άπλωσε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού.

– Λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο φύλλο.

– Λάδωσε πάλι αυτά που περισσεύουν.

– Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σώταρε ελαφρά.

– Βγάλε το σκεύος από την εστία και πρόσθεσε το λαδοτύρι. Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξε το γάλα και τη βρώμη και βράσε τα μέχρι να γίνουν χυλός.

– Ρίξε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σφίξει η γέμιση.

– Άδειασε τη γέμιση στο ταψί.

– Άπλωσε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο.

– Κόψε ό,τι περισσεύει, λάδωσε και πασπάλισε με βρώμη.

– Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Advertisement

Advertisement