Υπέροχα ατομικά banoffee με λίγα υλικά, για όλη την εβδομάδα
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Υπέροχα ατομικά banoffee με λίγα υλικά, για όλη την εβδομάδα

Banoffee: Ένα νόστιμο γλυκό που τρώγεται όλες τις εποχές. Πως θα κάνουμε όμως το πιο νόστιμο Banoffe; Η απάντηση είναι μία… Ακολουθώντας βήμα βήμα την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ο Άκης αυτή τη φορά προτείνει μία υπέροχη συνταγή για ατομικά banoffe. Τα θετικά της συνταγής είναι πολλά. Πρώτον ξέρουμε ακριβώς πόσο καταναλώνουμε και δεν παρασυρόμαστε με δύο και τρία κομμάτια, δεύτερον είναι ιδανικά για κέρασμα σε περίπτωση που έρθει σπίτι κάποιος φίλος ή συγγενής και τρίτον κάνοντας τη συνταγή μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες για γλυκό για ολόκληρη την εβδομάδα.

Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστούμε και πως θα φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα ατομικά banoffee.

Υλικά για το dulce de leche

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • νερό

Υλικά για το banoffee

  • 150 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 400 γρ. dulce de leche
  • 1 μπανάνα
  • 100 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Banoffee: Εκτέλεση συνταγής

Για το dulce de leche

  • Τοποθετούμε το γάλα στη χύτρα ταχύτητας.
  • Προσθέτουμε με το νερό μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά του και μεταφέρουμε στη φωτιά.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το banoffee

  • Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.
  • Ανοίγουμε το ένα dulce de leche και το μοιράζουμε σε όλα τα ποτήρια.
  • Κόβουμε μια μπανάνα και τη μοιράζουμε στα ποτήρια.
  • Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Ελπίζουμε να σημειώσατε τα υλικά και την εκτέλεση της εύκολης συνταγής. Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη, βήμα βήμα και τα αποτελέσματα πραγματικά θα δικαιώσουν τον κόπο σας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα