Advertisement
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αναδρομικά συντάξεων: Πάνω από 7.000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο

13:13
Newsroom

Αναδρομικά συντάξεων: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζεται για το πλάνο της αποπληρωμής τους, μέσω του οικονομικού επιτελείου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό για τα διεκδικούμενα αναδρομικά θα ανέρχεται μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν συνταξιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά ύψους 7.000 ευρώ ή και παραπάνω. Όσον αφορά την τρέχουσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυτή αναμένεται να εκδοθεί, το πολύ σε δύο μήνες από σήμερα. Δηλαδή, θα έχει εκδοθεί μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου του 2019. Αυτή έχει να κάνει φυσικά, με το κατά πόσο είναι συνταγματικός ορθός ή όχι, ο νόμος του Κατρούγκαλου. Επιπλέον, ανάλογα με την έκβασή της συγκεκριμένης υπόθεσης, αναμένεται να ξεκλειδωθεί και η επιστροφή αναδρομικών προς το ελληνικό δημόσιο.

Advertisement
Συνταξιούχοι έχουν σχηματίσει «ουρά» στην προσπάθειά τους να εξυπηρετηθούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει το πλάνο της αποπληρωμής. Μάλιστα, η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη προσβλέπει σε θετικό σενάριο επιστροφής αναδρομικών που θα αφορούν το χρονικό διάστημα δέκα μηνών. Έτσι, οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυτά που τους οφείλονταν.

Συνταξιούχοι: Πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι

Από εκεί και πέρα, οι επιστροφές θα αφορούν περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχους. Μάλιστα, αν συμπεριληφθεί και η κατάργηση των δώρων, ύψους 800 ευρώ ανά έτος, τότε ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων θα ανέρχεται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια. Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, είναι η επιστροφή των αναδρομικών σε 72 δόσεις. Δηλαδή, σε διάστημα περίπου έξι χρόνων. Αυτός φέρεται να είναι ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά το λόγο, αυτός δεν είναι άλλος από τη μη υπονόμευση ενός άλλου σχεδίου της. Δηλαδή, την ερχόμενη μείωση της φορολογίας, που σχεδίαζε και προεκλογικά.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement