Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου 2026, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με το Ταμείο και την κατηγορία των συνταξιούχων.
Ο e-ΕΦΚΑ έχει ήδη ανακοινώσει το οριστικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι πρώτες συντάξεις θα καταβληθούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ενώ η δεύτερη πληρωμή θα γίνει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, τότε θα καταβληθούν:
Παρότι η επίσημη ημερομηνία πληρωμής είναι η Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς πραγματοποιείται την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
Έτσι, οι δικαιούχοι της πρώτης κατηγορίας αναμένεται να μπορούν να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, ανάλογα και με την τράπεζα.
Η δεύτερη μεγάλη πληρωμή έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026.
Εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν επίσης οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Για τους συνταξιούχους που πληρώνονται επίσημα στις 29 Σεπτεμβρίου, τα ποσά αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του e-ΕΦΚΑ, οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026 θα καταβληθούν ως εξής:
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026:
Κύριες συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από 1/1/2017 και μετά μέσω ΟΠΣ-ΕΦΚΑ, καθώς και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026:
Κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών, όπως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ και ΔΕΗ, οι συντάξεις των λοιπών εντασσόμενων Ταμείων, καθώς και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.