Advertisement
VIDEOS

Συγκίνηση στο Θριάσιο: Η ανεκτίμητη στιγμή που ασθενής με κορωνοϊό βγαίνει από τη ΜΕΘ συνοδεία χειροκροτημάτων

12:06
Χριστίνα Προφαντή

Συγκινητική στιγμή στο Θριάσιο όταν ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό βγαίνει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το προσωπικό του νοσοκομείου πανηγυρίζει.

 

Advertisement

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ο ασθενής αλλά και οι εργαζόμενοι χειροκροτούν, καθώς αυτό ήταν το πρώτο εξιτήριο από τη ΜΕΘ Λατσείου στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο της Ελευσίνας, σύμφωνα με τον Ιωάννη Κουτσοδημητρόπουλο, τον παθολόγο- εντατικολόγο, επιμελητή Α’ της ΜΕΘ, που δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο.

 

Advertisement
Advertisement

 

Συγκινητική στιγμή στο Θριάσιο: Δύο έχουν αποσωληνωθεί επιτυχώς

 

«Τα πρόσωπα χαμογελούν κάτω από τις μάσκες», έγραψε στην ανάρτησή του, στην οποία ανέφερε ακόμη ότι από τις 20 Μαρτίου, που η ΜΕΘ Λατσείου λειτουργεί αποκλειστικά για διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό, δύο έχουν αποσωληνωθεί επιτυχώς, όλοι οι νοσηλευόμενοι συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους και δεν έχει υπάρξει μόλυνση του προσωπικού.

Advertisement

 

Συγκινητική στιγμή στο Θριάσιο: Εξίσου συγκινητικό βίντεο από το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου

 

Νωρίτερα σήμερα είχε έρθει στη δημοσιότητα ένα εξίσου συγκινητικό βίντεο, που κατέγραψε τη στιγμή που μια ασθενής εξήλθε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, στο Ηράκλειο.

 

Advertisement

Συγκινητική στιγμή στο Θριάσιο: Συνολικά 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Σήμερα, 73 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Ελλάδα. Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και πρόκειται για 17 γυναίκες και 56 άνδρες. Από αυτούς τους ασθενείς, το 81% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών.

TAGS:
Advertisement