evale-tampon-kai-pethane-liges-ores-meta-nekri-19chroni-treis-meres-prin-ta-genethlia-tis-se-sok-i-mitera-tis-193439
09:21

«Έβαλε ταμπόν και πέθανε λίγες ώρες μετά»: Νεκρή 19χρονη τρεις μέρες πριν τα γενέθλιά της, σε σοκ η μητέρα της

09:21
Χριστίνα Προφαντή

Μια συγκλονισμένη μητέρα την κόρη της από το σύνδρομο τοξικού σοκ όταν φόρεσε ένα ταμπόν, αναφέρει πως η 19χρονη πέθανε στην αγκαλιά της.

Η Dawn Massabni, 56 ετών, από το New Jersey, παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να την στοιχειώνει μέχρι τώρα που η Maddy έχασε την ζωή της στις 30 Μαρτίου νωρίτερα φέτος.

Η φοιτήτρια της μόδας, που γιόρτασε τα γενέθλιά της μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, βγήκε για δείπνο με την οικογένειά της όταν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες έως ότου η Dawn καλούσε απεγνωσμένα ασθενοφόρο όταν η Maddy έχασε τις αισθήσεις της.

Advertisement

Μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα, αλλά η θανατηφόρος κατάσταση είχε προκαλέσει την ανεπάρκεια των οργάνων της και η Dawn αντιμετώπισε την τρομερή απόφαση να κλείσει την υποστήριξη της ζωής της.

Advertisement

Τώρα η θλιμμένη μητέρα είναι πρόθυμη να ευαισθητοποιήσει τους κινδύνους του συνδρόμου τοξικού σοκ και καλεί τις εταιρείες να φέρουν πιο εμφανείς προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό.

Μιλώντας στο Fabulous Digital, η Dawn είπε πως ήταν η Maddy κατά την περίοδο της άλλαζε τα ταμπόν τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Advertisement

Στις 27 Μαρτίου, ενώ δειπνούσε με τον αδερφό της Georgie, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και είχε συμπτώματα διάρροιας, πυρετού και εμετό.

Πιστεύοντας ότι η κόρη της έπαθε κάποια ίωση, η Dawn την φρόντισε τη νύχτα, αλλά ήταν ακόμα σε κακή κατάσταση το επόμενο πρωί.

Η Dawn δήλωσε ότι δεν ανησυχούσε πολύ, καθώς η Maddy ήταν μια υγιής νεαρή γυναίκα που γυμναζόταν και έτρωγε καλά.

Advertisement

Αλλά μέχρι τις 29 Μαρτίου, η Maddy βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ελάχιστα ικανή να κινηθεί ή να λειτουργήσει.

“Στη συνέχεια, μέσα σε λίγα λεπτά, είχε επιδεινωθεί γρήγορα,” είπε η Dawn στη δημοσίευση.

“Πέθαινε. Το σύνδρομο τοξικού σοκ καταστρέφει τον οργανισμό μέσα σε λίγες μέρες και αυτό συνέβη με τη Maddy.”

“Είχα τα χέρια μου γύρω της λέγοντας, «Μην με αφήνεις, σε αγαπώ». Πέθανε στην αγκαλιά μου, στο κρεβάτι της. Ήταν απαίσιο.’

Η Dawn δήλωσε ότι κλείνοντας την υποστήριξη της κόρης της ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανε ποτέ, αλλά δεν ήταν δίκαιο για τη Maddy να την κρατήσει στη ζωή, καθώς δεν βελτιωνόταν.

Advertisement

“Ήταν το κοριτσάκι μου και η καλύτερη μου φίλη. Μαζί με τον αδελφό της ήμασταν ομάδα. Δεν ήθελα να πεθάνει. Αλλά είχε ολική ανεπάρκεια οργάνων,” είπε.

Η έρευνα για το θάνατο της Maddy έδειξε ότι φορούσε ένα ταμπόν και είχε πάθει τοξικό σοκ, το οποίο προκαλείται είτε από βακτήρια σταφυλόκοκκου είτε από στρεπτόκοκκο.

Η Dawn αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να έχει εφιάλτες σχετικά με τη στιγμή που έπρεπε να πει αντίο στο παιδί της.

Η ίδια και η Georgie αγωνίζονται τώρα για την προβολή του συνδρόμου και έχουν δημιουργήσει ένα ίδρυμα που ονομάζεται Do not Shock Me προς τιμήν της Maddy, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για να γίνει γνωστό μέσω ομιλιών και της λογοτεχνίας.

Το Ίδρυμα ασκεί επίσης πιέσεις για την αλλαγή της πολιτικής υγείας των γυναικών σε εθνικό επίπεδο για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασθένεια.

Η Dawn είπε ότι θα ήθελε να δει τα ταμπόν να απαγορεύονται εντελώς, αλλά τουλάχιστον θα ήθελε να δει πιο ευδιάκριτα μηνύματα στη συσκευασία σχετικά με τους κινδύνους του συνδρόμου.

Μια δήλωση στην ιστοσελίδα Do not Shock Me αναφέρει: “Η Maddy είχε φιλοδοξίες να τελειώσει το κολέγιο, να πάει στη βιομηχανία της μόδας και να ταξιδέψει στον κόσμο. Είχε κάνει λίγο μόντελινγκ και είχε βρεθεί στο εξώφυλλο ενός περιοδικού.

“Είχε τόσους πολλούς φίλους που την αγάπησαν και μοιράστηκαν τόσες υπέροχες στιγμές μαζί. Η οικογένεια ήταν η πιο σημαντική γι ‘αυτήν και μοιράστηκαν έναν πολύ μοναδικό και ιδιαίτερο δεσμό. Η μητέρα και ο αδελφός της ήταν οι καλύτεροι της φίλοι. Πίστευε ότι ως ομάδα θα μπορούσαν να κάνουν κάτι μαζί, κατακτώντας όλα τα πράγματα στη ζωή.”