i-pio-omorfi-eidisi-to-asylo-aniaton-pige-thalassa-kai-gia-kapoioys-itan-to-proto-mpanio-sti-zois-toys-83836
11:39

Η πιο όμορφη είδηση: Το Άσυλο Ανιάτων πήγε θάλασσα και για κάποιους ήταν το πρώτο μπάνιο στη ζωής τους

Η πιο όμορφη είδηση: Η Τετάρτη 24 Ιουλίου, ήταν μια από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού για τους περιθαλπόμενους του Ασύλου Ανιάτων. Πραγματοποιήθηκε μια εκδρομή σε μια παραλία η οποία είναι προσβάσιμη για ΑΜΕΑ.

Advertisement

Η πιο όμορφη είδηση: Για πολλούς, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους

Φιλοξενούμενοι στο Ίδρυμα με τη συνοδεία εθελοντών, φυσικοθεραπευτών και εργαζομένων πραγματοποίησαν εκδρομή σε παραλία προσβάσιμη για ΑΜΕΑ και πέρασαν ένα απόγευμα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Ξεκίνησε από την στιγμή που το Άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές, για να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι. Με το βανάκι, γίνεται η μεταφορά των περιθαλπόμενων στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες.

Advertisement

Advertisement

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κα. Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε: «Την πρώτη φορά που συνόδευσα τους περιθαλπόμενους ήξερα ότι για πολλούς που είχαν βρεθεί στη δομή, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι θα φοβούνταν να μπουν στο νερό. Η σκηνή ήταν συγκινητική και αποδείκνυε πόσο επιτακτική ανάγκη ήταν το Ίδρυμα να αποκτήσει το δικό του μεταφορικό μέσο, ώστε τέτοιες εκδρομές να μην είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Το βαν μας οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας».

Advertisement

Η πιο όμορφη είδηση: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Το Άσυλον Ανιάτων είναι ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο. Αποκλειστικός γνώμονας αποτελεί, η εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του. Από το 1893 μέχρι και σήμερα, έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και, επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Έχει περιθάλψει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας.

Advertisement

Η πιο όμορφη είδηση: Κλείνει τα 125 χρόνια σιωπηλής προσφοράς

Το Άσυλο Ανιάτων, γιορτάζει φέτος τα 125 χρόνια λειτουργίας του, ωστόσο λειτουργεί χωρίς καμία κρατική επιδότηση. Για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του, δημιούργησε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Καταβάλλει μια αδιάλειπτη προσπάθεια στο να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που περιθάλπει. Αυτή την στιγμή, προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης μιας νέας πτέρυγας θεραπευτηρίου, η οποία θα δώσει την δυνατότητα νοσηλείας σε 45 ακόμη συνανθρώπους μας, που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Για να συνδράμετε στην προσπάθειά του μπείτε στο link και στη συνέχεια να στείλετε τη λέξη ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5 € /sms (2,0168 € + ΦΠΑ 24% – γραμμή βοηθείας: 210-8646172).

Διαβάστε Επίσης:

Η μοναδική παραλία στην Ελλάδα που πας με δική σου ευθύνη. Υπάρχει και προειδοποιητική πινακίδα

Κι όμως υπάρχει: Το οικονομικό εστιατόριο στη Μύκονο που τρως μόνο με 8,5 ευρώ.

Πασχάλης Τερζής: Απολαμβάνει την ηρεμία του στη Χαλκιδική, τραγουδάει στην παραλία και μαγεύει με τη φωνή του